Ulei esential tamaie BIO 5ml - 2
FLORAME

Ulei esential tamaie BIO 5ml, FLORAME

111,88 lei

Boswellia carterii


Eticheta BIO
  • ECOCERT ROSU
  • COSMETICA BIO FL
Cantitate

Cumpara in lot

3 produse la 318.86lei (-5% reducere) in loc de 335.64lei

Cultura: Ecologica
Familie: Burseracee
Profil biochimic: Alfa-pinen, d-3-caren, limonen
Organ: Rasina, distilata cu vapori de apa
Origine: Africa de Est

Denumire latina: Boswellia carterii Birdw (boswellia frereana Birdw)

Denumire engleza: Frankincense

Alta denumire: Oliban

Parte distilata: Oleorasina

Provenienta: Somalia

Oliban-ul cel mai cunoscut se mai numeste si <<tamaie veritabila>> si provine din Boswellia sacra. Boswellia sacra si Boswellia carterii desemneaza aceeasi specie. Cuvantul <<Oliban>> desemneaza tamaia de parfumerie si provine din cuvantul arab al-lubân. Medicina ayurvedica il recomanda pentru bolile pielii. Rasina aromatica sau oleorasina o data intarita, este distilata pentru a obtine uleiul esential de tamaie. Aceasta din urma indicata pentru pielea matura, ofera fermitate si regenereaza. Este calmanta, linistitoare si poseda proprietati purifiante. Se poate asocia in amestecuri pentru difuziune atmosferica in caz de astm sau de bronsite asmatiforme. Stimuleaza sistemul imunitar.

Recomandari:
A nu se utiliza de catre femeile însarcinate sau care alapteaza si nici la copiii sub 7 ani.
A nu se utiliza de catre persoanele cu antecedente de convulsii si/sau alergice la uleiuri esentiale.
Consultati specialistul pentru orice indicatie terapeutica sau tratament pe cale orala.

Principalii constituenti: Carburi monoterpenice: alfa-pinen (30-35%); limonen (12-20%); mircen (3-8%); carburi sesquiterpenice: beta-cariofilena (2-10%); altele (4-6%).

Masurand pana la 3 m inaltime, acest arbore mistic este localizat in principal in Somalia, Yemen, Arabia si in India (in desert). Cunoscut inca din Antichitate a imbogatit regatul Arabiei care taxa caravanele in trecerea lor. Acest ulei esential mai este denumit si oliban.

Un pic de istorie…

Acest arbore se adapteaza terenului si poate creste chiar si pe roci, trunchiul sau dezvoltand la baza o umflatura care adera la piatra si pastreaza umiditatea.

De un alb laptos, guma-rasina curge sub forma de lacrimi dupa o incizie in trunchi. Recoltarea se face toamna.

Tamaia Africana este cea mai cautata, cea obtinuta din Boswellia carterii fiind denumita tamaie adevarata. Este exportata in numeroase tari.

Tamaia poate fi arsa dar si mestecata pentru parfumarea halenei si fortificarea gingiilor. Femeile din Arabia o utilizeaza foarte mult pentru aceasta proprietate. In araba tamaia este denumita al-luban, de unde si numele de <<oliban>>.

Medicul si arhitectul egiptean Imhotep ii cunostea proprietatile medicinale cicatrizante. Este in egala masura un parfum sacru. In Yemen in timpul ceremoniei de casatorie, tinerii isi tineau mainile intr-un fum de tamaie. O gasim de asemenea si in ritul catolic. Era introdusa in cavitatea abdominala in timpul imbalsamarilor pentru a lupta impotriva putrefactiei corpurilor.

Din Evul Mediu pana in secolul al XIX-lea le gasim in teriache (remedii complexe) si intra in compozitia <<balsamului de comandor>>(secolul XVII), cu actiune cicatrizanta.

Medicina ayurvedica il prescrie in maladiile pielii si este recunoscut in egala masura pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si cicatrizante.

Acest ulei esential are un miros cald si profund, usor citronat si penetrant, este utilizat pentru mirosul sau dar si ca fixator de catre parfumieri.

Poate fi amestecat cu uleiul esential de geranium bourbon, lavanda fina, bergamota, lamaie, grapefruit, lemn de santal, citronella de Ceylan, mandarina, patchouli, pin silvestru, vetiver.

Proprietati

Anti-infectios (carburi monoterpenice)

Uleiul esential de tamaie boswellia carterii este active asupra ciupercilor si bacteriilor gram+ si gram-. Uleiul esential boswellia rivae este mai activ asupra candida albicans.

Anti-inflamator (carburi sesquiterpenice)

Drenant, anti-edemos

Insecticid, parazicid

Cicatrizant (carburi sesquiterpenice)

Relaxant

Indicatii

  • Infectii diverse (respiratorii, cutanate…);
  • Inflamatii diverse (cutanate, traumatologie);
  • Cicatrice;
  • Plagi;
  • Riduri, piele uscata;
  • Stres, meditatie…

 

Cum se utilizeaza?

Pe cale cutanata diluata

In difuziune atmosferica

In inhalatie uscata

In inhalatie umeda

 UTILIZARE COUP DE COEUR

  • Un pic stresati? Daca va place mirosul lui puneti 1-2 picaturi de ulei esential tamaie pe o batista si mirositi. Repetati frecvent daca este nevoie.
  • Tantarii sunt tentati sa intre la dvs.? Puneti 5 picaturi de ulei esential de tamaie cu 5 picaturi de citronella de Ceylan pe un suport poros pe care-l lasati in fata ferestrei. Acesta le va frana intrarea si va aduce o nota parfumata originala.

Detalii ale produsului

FLORAME
100-020238

Referinte specifice

ean13
3516170020238

Compara

Produs
WEBINAR LIFE - Intareste-ti imunitatea cu uleiurile esentiale WEBINAR LIFE - Intareste-ti imunitatea cu uleiurile esentiale, Ulei esential smirna salbatica 5ml Ulei esential smirna salbatica 5ml, FLORAME Ulei masaj arnica reparare si recuperare BIO 120ml, FLORAME - 1 Ulei masaj arnica reparare si recuperare BIO 120ml, FLORAME Drenant Ulei masaj drenant BIO 120ml, FLORAME
Disponibilitate
Pret
100,00 lei
100,88 lei
103,88 lei
103,88 lei
Descriere

Commiphora myrrha

Arnica reparare si recuperare

Drenant BIO 120ml

Nu exista caracteristici de comparat