Loading the content... Loading depends on your connection speed!

TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi de minim 150 lei.
Diferenta de tarif perceputa pentru zonele fara acoperire Fan Courier se achita de catre client.

Ulei esential Eucalipt Globulus BIO 10ml

Ulei esential Eucalipt...
29,99 lei

Ulei esential Eucalipt Globulus BIO 10ml

Eucalipt Globulus 

Ref: 20450

Denumire latina: Eucalyptus globulus Labill.

Denumire engleza: Eucalyptus

Alta denumire : Gommier bleu

Familie botanica: Mirtacee

Parte distilata: Frunze

Provenienta: Australia

Principalii constituenti: Oxizi monoterpenici: 1-8 cineol sau eucaliptol (>70-85%); hidrocarburi monoterpenice: alfa-pinen (>12%); hidrocarburi sesquiterpenice:aromadendrene (>5%); alcooli sesquiterpenici: globulol (viridiflorol); cetone monoterpenice: carvona, pinocarvona (urme).

ATENTIE

Acest ulei este rezervat adultilor si copiilor mai mari de 12 ani. Nu este recomandata utilizarea in caz de astm alergic fara avizul medicului. Poate declansa o criza pe cale orala deoarece procentajul de 1-8 cineole este foarte ridicat. In caz de astm nealergic, doar calea orala si inhalatiile uscate sunt contra-indicate. Este iritant pur pe piele si pe mucoase. Ingestia poate provoca proteinuirie. Evitati administrarea simultana cu alte medicamente, deoarece activitatea lor risca sa fie modificata.

 

Eucaliptul globulus officinal masoara intre 40 si 80 m inaltime. Frunzele tinere sunt rotunde si frunzele adulte seamana cu o lama. Scoarta se detaseaza in benzi lungi de culoare gri. Staminele florilor raman inchise in potirul care se deschide cand acestea cresc de unde si numele de eucalipt ( din cuvantul grec eu, <<bine>> si calyptus ,<<acoperit>>).

Un pic de istorie…

Eucaliptul globulus a fost descoperit in Tazmania la sfarsitul secolului al XVIII-lea de Labillardiere, plecat in cautarea Perugiei. Primul arbore aclimatizat in regiunea mediteraneana (in Provence) a fost semanat in 1856. In timpul colonizarii, francezii l-am implantat in Maroc si in Tunisia, unde exista exemplare foarte frumoase. Il gasim de asemenea in Spania si Portugalia.

Acest arbore este utilizat pentru uscarea zonelor mlastinoase, creste rapid si lemnul sau este cautat pentru durata sa de viata si rezistenta sa. Frunzele degaja un miros puternic balsamic. Din el se extrage un ulei esential bogat in 1-8 cineole, utilizat impotriva infectiilor respiratorii. Il regasim in numeroase preparate farmaceutice care vizeaza caile respiratorii (guma si pastile, siropuri, inhalatii, supozitoare, produse pentru igiena bucala…). Este apreciat in egala masura pentru dezinfectarea locurilor. In mod traditional frunzele erau arse pentru purificarea atmosferei in camerele bolnavilor.

Proprietati

Expectorant, mucolitic (1-8 cineol, alfa-pinen)

Favorizeaza expulsia pe gura a secretiilor care incarca caile respiratorii si favorizeaza in egala masura bronhodilatarea.

Bactericid (1-8 cineol, alfa-pinen)(germeni Gram+ si Gram-)

Eliminarea se face pe cale pulmonara si renala. Este bine absorbit pe cale cutanata, rectal si mai putin pe cale digestiva.

Anti-fungic (1-8 cineol)

Lupta contra infectiilor datorate ciupercilor microscopice (cum ar fi micozele).

Anti-inflamator (1-8 cineol)

Inhiba inflamatia bronsica, articulara si musculara ( sesquiterpeni).

Anti-parazitar

Ucide parazitii. Este de asemenea pedicular (contra paduchilor).

Insectifug (1-8 cineol, alfa-pinen)

In particular pentru tantari.

Indicatii

  • Infectii bronho-pulmonare, bronsite.. Comisia europeana a aprobat utilizarea interna si extrerna a acestui ulei esential in cazul inflamatiilor cailor respiratorii;
  • Frisoane, raceala, sinuzita;
  • Infectii urinare;
  • Candidoze (micoze pe piele sau unghii sau pe mucoase provocate de o bacterie specifica);

Cum se utilizeaza?

Pe cale cutanata diluata

In difuziune atmosferica

Este de preferat sa utilizati acest ulei esential in amestec cu alt ulei esential sau cu o esenta pentru a evita orice risc de iritatie la nivelul mucoaselor. Nu-l difuzati niciodata singur intr-un difuzor electric care scoate un abur fin de ulei esential (efect venturi).

In inhalatie umeda

Aceasta cale este mai degraba nerecomandata. Utilizati-o in doza scazuta: 1 picatura intr-un bol de apa fierbinte; alegeti amestecurile gata de utilizare sau uleiurile esentiale de ravintsara, niaouli sau mirt rosu.

In inhalatie uscata

In mod exceptional, pe cale orala diluata

Calea orala diluata nu este recomandata. 1-8 cineole ajunge intr-o concentratie mai mare pe cale cutanata la nivelul arborelui respirator (bronhii si cai aeriene superioare) dar nu prezinta toxicitate crescuta pe acesta cale.

UTILIZARE COUP DE COEUR

Pentru a va purifica atmosfera  si a o parfuma placut varsati 1-2 picaturi de UE eucalipt globulus pe un suport poros.

Ingrediente