Ulei esential Tamaie BIO 5ml
FLORAME

INFO ulei esential Tamaie BIO 5ml

100,99 lei

Ulei esential Tamaie Oliban BIO 5ml

Cantitate
  LIPSESTE MOMENTAN

Cumpara in lot

3 produse la 272.67lei (-10% reducere) in loc de 302.97lei


Denumire latina: Boswellia carterii Birdw (boswellia frereana Birdw)

Denumire engleza: Frankincense

Alta denumire: Oliban

Familie botanica: Burseracee

Parte distilata: Oleorasina

Provenienta: Somalia

Principalii constituenti: Carburi monoterpenice: alfa-pinen (30-35%); limonen (12-20%); mircen (3-8%); carburi sesquiterpenice: beta-cariofilena (2-10%); altele (4-6%).

Masurand pana la 3 m inaltime, acest arbore mistic este localizat in principal in Somalia, Yemen, Arabia si in India (in desert). Cunoscut inca din Antichitate a imbogatit regatul Arabiei care taxa caravanele in trecerea lor. Acest ulei esential mai este denumit si oliban.

Un pic de istorie…

Acest arbore se adapteaza terenului si poate creste chiar si pe roci, trunchiul sau dezvoltand la baza o umflatura care adera la piatra si pastreaza umiditatea.

De un alb laptos, guma-rasina curge sub forma de lacrimi dupa o incizie in trunchi. Recoltarea se face toamna.

Tamaia Africana este cea mai cautata, cea obtinuta din Boswellia carterii fiind denumita tamaie adevarata. Este exportata in numeroase tari.

Tamaia poate fi arsa dar si mestecata pentru parfumarea halenei si fortificarea gingiilor. Femeile din Arabia o utilizeaza foarte mult pentru aceasta proprietate. In araba tamaia este denumita al-luban, de unde si numele de <<oliban>>.

Medicul si arhitectul egiptean Imhotep ii cunostea proprietatile medicinale cicatrizante. Este in egala masura un parfum sacru. In Yemen in timpul ceremoniei de casatorie, tinerii isi tineau mainile intr-un fum de tamaie. O gasim de asemenea si in ritul catolic. Era introdusa in cavitatea abdominala in timpul imbalsamarilor pentru a lupta impotriva putrefactiei corpurilor.

Din Evul Mediu pana in secolul al XIX-lea le gasim in teriache (remedii complexe) si intra in compozitia <<balsamului de comandor>>(secolul XVII), cu actiune cicatrizanta.

Medicina ayurvedica il prescrie in maladiile pielii si este recunoscut in egala masura pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si cicatrizante.

Acest ulei esential are un miros cald si profund, usor citronat si penetrant, este utilizat pentru mirosul sau dar si ca fixator de catre parfumieri.

Poate fi amestecat cu uleiul esential de geranium bourbon, lavanda fina, bergamota, lamaie, grapefruit, lemn de santal, citronella de Ceylan, mandarina, patchouli, pin silvestru, vetiver.

Proprietati

Anti-infectios (carburi monoterpenice)

Uleiul esential de tamaie boswellia carterii este active asupra ciupercilor si bacteriilor gram+ si gram-. Uleiul esential boswellia rivae este mai activ asupra candida albicans.

Anti-inflamator (carburi sesquiterpenice)

Drenant, anti-edemos

Insecticid, parazicid

Cicatrizant (carburi sesquiterpenice)

Relaxant

Indicatii

  • Infectii diverse (respiratorii, cutanate…);
  • Inflamatii diverse (cutanate, traumatologie);
  • Cicatrice;
  • Plagi;
  • Riduri, piele uscata;
  • Stres, meditatie…

 

Cum se utilizeaza?

Pe cale cutanata diluata

In difuziune atmosferica

In inhalatie uscata

In inhalatie umeda

 UTILIZARE COUP DE COEUR

  • Un pic stresati? Daca va place mirosul lui puneti 1-2 picaturi de ulei esential tamaie pe o batista si mirositi. Repetati frecvent daca este nevoie.
  • Tantarii sunt tentati sa intre la dvs.? Puneti 5 picaturi de ulei esential de tamaie cu 5 picaturi de citronella de Ceylan pe un suport poros pe care-l lasati in fata ferestrei. Acesta le va frana intrarea si va aduce o nota parfumata originala.

Detalii ale produsului

FLORAME

Compara

Produs
Pensula Estompare Pensula estompare nr. 5 (cu 4 rezerve) Fard de pleoape 016 – Rose Nacre (sidefat) - 1 Fard de pleoape 016 – Rose Nacre (sidefat) Fard de pleoape 041 – Mauve  Fard de pleoape 041 – Mauve Fard de pleoape 055 – Cuivre (sidefat) Fard de pleoape 055 – Cuivre (sidefat)
Disponibilitate
Pret
91,90 lei
91,99 lei
91,99 lei
91,99 lei
Descriere

Pensula estompare nr. 5 (cu 4 rezerve)

Fard de pleoape 016 – Rose Nacre (sidefat)

Fard de pleoape 041 – Mauve  

Fard de pleoape 055 – Cuivre (sidefat)

Nu exista caracteristici de comparat