Lumanare parfumata naturala Ambra&Heliotrop 180ml, COLLINES DE PROVENCE - 1
COLLINES DE PROVENCE

Lumanare parfumata naturala Ambra&Heliotrop 180g, COLLINES DE PROVENCE

114,88 lei

Note de vârf: ambră, mușcată, eucalipt

Note de mijloc: heliotrop, lemn de santal

Note de bază: ambră, vanilie, mosc

Eticheta BIO
  • 100% NATURAL
Cantitate

Cumpara in lot

3 produse la 327.41lei (-5% reducere) in loc de 344.64lei

Descoperiți parfumul „oriental” al lumânării noastre parfumate „ambră & heliotrop” cu ceară vegetală, produsă în fabrica noastră din Mane, în Haute Provence.

Creată de parfumerii noștri din Grasse, compoziția sa delicată vă parfumează subtil interiorul.

 Această lumanare vă invită într-o adevarată călătorie pentru a descoperi misterele Orientului.

Timp de ardere +/- 40 de ore. Fitil din bumbac 100%.

 

Descriere:

Colecția „Duos Parfumés” vă oferă un sortiment de compoziții parfumate, pe baza a două parfumuri naturale care îmbinate, dezvăluie arome inedite.

Lumânările parfumate Collines de Provence, sunt fabricate 100% în Franța, în Mane, un sat situat chiar în inima regiunii Haute Provence.

 

Colorate și turnate manual într-un pahar translucid, lumânările noastre sunt ideale pentru a vă decora casa sau pentru a le face cadou și a vă surprinde plăcut prietenii: roz pudrat, violet puternic, galben solar, roșu intens ... descoperiți paleta noastră de culori radiante pentru un cadou parfumat și decorativ .

 

Lumânarea parfumată „ambră & heliotrop” de la Collines de Provence, cu liniile sale sobre și atemporale, crează o atmosferă subtilă, luminoasă și cu parfum delicios. Formulată cu ceară vegetală, lumanarea integrează ingrediente naturale cu note de mijloc ce au un miros unic, create de parfumierul nostru la Grasse. Veți fi seduși atât cu culoarea cât și de parfumul său.

 

Parfum:

Parfumul lumânării parfumate „ambră și heliotrop” aparține familiei olfactive „orientale”: când o aprindeți eliberează note delicate lemnoase și picante pentru care vă poartă la granițele Orientului.

Note de vârf: ambră, mușcată, eucalipt

Note de mijloc: heliotrop, lemn de santal

Note de bază: ambră, vanilie, mosc

 

Botanică:

Heliotrop: 

Heliotropul este o plantă care își datorează numele faptului că frunzele sale se orientează spre soare. Există în jur de 250 de specii în lume dar aici, aducem omagiu celebrei specii albastre care are mirosul cel mai delicat. Foarte parfumat, heliotropul dă parfumurilor o notă florală cu tente de vanilie, suave și balsamice.

 

Cât despre parfum, heliotropul este parfumat natural; parfumul său este obținut fără nicio extracție sau concentrare artificială, fiind regele arbuștilor în grădinile de esență.

Albastre, violet sau albe, aromele sale sunt utilizate pe scară largă în parfumerie. Heliotropii sunt foarte rezistenți însă au o singură nevoie principală: multă lumină solară. Floarea de heliotrop este astăzi considerată simbolul atașamentului în limbajul florilor.

 

Ambră : 

Înainte de ambra vegetală, ambra era o materie animală care provenea din corpul cașalotului. Marea și soarele transformau ambra într-un bloc solid ce degaja un miros puternic și complex.

 

Astăzi, acordurile parfumate ale materiilor prime obținute din plante, au făcut posibilă crearea unei ambre vegetale, al cărei suport solid este solubil în baza parfumată: „ambra aurie” care este o rășină cristalină derivată din plante precum tămâia, smirna sau benzoina.

Ambra vegetală este folosită pentru notele sale dulci, picante, animale și moscate.

 

Istorie :

Heliotropul : 

Numit și „Herbes de Saint Fiacre”, heliotropul este originar din America de Sud. Arbustul pe care înflorește floarea poate produce o serie de tulpini care pot depăși un metru înălțime. Conținută în floare în stare naturală, heliotropina, molecula sa specifică, ii dă semnătura sa aromatică proprie și conferă parfumului acea dulceață suavă incomparabilă, chiar dacă se apropie de vanilie.

 

Această notă majoră a fost folosită într-o serie de parfumuri mitice care evocă albastrul profund al ingredientului solar prin excelență. În unele compoziții, căldura sa devine aproape animală și poate da sens compozițiilor cu arome florale prea metalice. Primul mare parfum de ambră a fost creat în anii 1920 de o mare casă de parfumuri.

 

Ulterior, familia „orientală” s-a mărit considerabil, folosind parfumuri ce evocă farmecul și contrastele ținuturilor îndepărtate și ale Orientului. Considerat uneori indispensabil, heliotropul se găsește și astăzi frecvent în parfumeria contemporană.

 

Ambra: 

Ambra a fost una dintre cele mai valoroase materii prime din parfumerie, chiar înainte de apariția formei sale vegetale. Folosită în multe formule parfumate și produse cosmetice, a fost considerată o adevărată comoară de către vânătorii de balene: pândind corpul gigantic al cașaloților, ei înșiși  renumiți pentru periculozitatea lor, ambra valora aur.

 

Cu ambra vegetală, suntem departe de secolul al XIX-lea, când vânătoarea de balene era plină de cohorta sa de coșmaruri, descrise în special în celebrul roman al lui Herman Melville „Moby Dick”.

„Mirosul incomparabil al ambrei nu se mai plătește așadar, cu prețul pericolului și al sângelui: rășinile, florile și ceara sunt acum suficiente pentru a ne duce cu gandul pe tărâmuri îndepărtate.

În zilele noastre, este prezentă în toate tipurile de parfumuri: pentru femei cât și pentru barbați.

Detalii ale produsului

224-812052

Referinte specifice

ean13
3700305812052

Compara

Produs
Spray purifiant citrice BIO 180ml, FLORAME - 1 Spray purifiant citrice BIO 180ml, FLORAME Spray purifiant Provence BIO 180ml, FLORAME - 1 Spray purifiant Provence BIO 180ml, FLORAME Spray purifiant menta BIO 180ml, FLORAME - 1 Spray purifiant menta BIO 180ml, FLORAME Lumanare parfumata naturala Ambra 180ml - 1 Lumanare parfumata naturala Ambra 180g, COLLINES DE PROVENCE
Disponibilitate
Pret
106,88 lei
106,88 lei
106,88 lei
114,88 lei
Descriere

Spray purifiant citrice BIO 180 ml

Spray purifiant Provence BIO 180 ml

Spray purifiant menta 180ml

Note de varf: bergamota, tamaie, lavanda, ambra

Note de mijloc: ambra, vanilie, mosc

Note de baza: coriandru, patchouli, labdanum

Nu exista caracteristici de comparat