UNELE ULEIURI SUNT SCUMPE ALTELE NU

Unele uleiuri sunt scumpe altele nu. De ce ?

  1. Este o chestiune de raritate : un ulei esential este un produs pretios, un elixir care necesita multa materie prima, timp, cunoastere, experienta in fabricare. Anumite materii prime sunt extrem de pretioase pentru ca sunt rare, prin urmare sunt scumpe. Ele au proprietati fabuloase. Este cazul uleiului esential de Nard, Myrrhe, Neroli, Trandafirul de Damas, Roinita oficinala, Lédon de Groenlanda, Christul marin, etc.

 

  1. Este o chestiune de randament : totul depinde de gradul de concentratie al plantei, de sezon, de varietati, etc.

 

  1. Stiati ca pentru a obtine 100g de ulei esential sunt necesare :

400 KG de petale de trandafir,

5- 10 kg de frunze de eucalipt,

15 kg de flori de lavanda,

10 Kg de oregano sau busuioc …,

 

  1. Este o chestiune de meteo : avem ani cu recolte bune, ani cu recolte mai putin bune. Apoi exista specii de plante care se recolteaza doar o singura data pe an.


 

  1. Este o chestiune de furnizor : disparitatile de pret se explica si prin diferentele de calitate ceea ce este foarte important daca vrem sa avem principii active nealterate in uleiul esentialrespectiv. De aceea va recomandam sa cumparati uleiuri esentiale certificate organic, care sunt definite botanic si biochimic (HEBBD). Veti gasi pe eticheta unui ulei esential « adevarat » denumirea in latina, organul plantei care a fost distilata/expresata pentru a obtine uleiul, tara de origine, molecula aromatica principala cat si certificarea.

Uleiurile esentiale sunt conditionate de obicei in flacoane mici.

Preturile vi se pot parea destul de ridicate dar uleiurile esentiale sunt atat de puternice si eficiente ca veti folosi una sau cateva picaturi de fiecare data. Flaconul dvs. va dura mult timp sau chiar cativa ani daca il pastrati intr-un loc racoros si ferit de lumina. Daca le utilizati de la primele simptome, problema dvs . poate fi rezolvata in cateva zile sau chiar imediat in functie de caz.

 

In cele din urma, aromaterapia se dovedeste a fi mai degraba economica. Este un pic mai scumpa pentru difuziunea atmosferica, dar este indicat sa alegeti uleiuri esentiale la preturi rezonabile pentru difuziune precum eucalipt globulus, lavanda hibrida, portocala dulce, etc

 

Articol publicat pe 30 martie 2015 de Natural Paris.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment