ULEIUL ESENTIAL DE YLANG YLANG PARTEA I

Uleiul esential de ylang ylang este un excelent olfactiv care, pe langa parfumul sau suav si cu reputatie de afrodisiac este foarte eficient in aromaterapie si in cosmetica.

Notele sale unice sunt apreciate in egela masura si folosite la diferite preparate culinare originale si foarte savuroase!

UTILIZARE IN AROMATERAPIE

In difuziune pentru parfumul sau puternic si pentru actiunea sa calmanta si relaxanta.


Moment de pura destindere !

Plusul sau : este un puternic purificator pentru atmosfera

O idée buna: amestecul de ulei esential de mandarina, bergamotalavanda sau santal pentru ca altfel puternicele sale note de mosc nu ar fi asa placute daca uleiul ar fi difuzat sigur.

Pe cale cutanata diluat : relaxeaza

Fabienne Millet scria in Le grand guide des huiles essentielles :
« Agitatie (reglare olfactiva a comportamentului). Un studiu efectuat pe 40 de persoane a aratat ca dupa absorbtia pielii, uleiul esential de ylang ylang scade temperatura pielii, ritmul respirator, cardiac si presiunea sanguine, patru factori implicati in stres. Acest ulei esential permite o mai buna gestionare a stresului provocand oferind un efect relaxant »

‘Relaxing effect of ylang ylang oil on humans after transdermal absorption.’ Hongratanaworakit T., Buchbauer G. Srinakharinwirot University, Thailand

UTILIZARE IN COSMETICA

Ingrijirea capilara : « stimuleaza cresterea parului ; calmeaza descoamarea pielii capului ; regleaza secretia de sebum, protejeaza parul uscat si casat. »

Ingrijirea pielii : « mentine nivelul sebumului pentru toate tipurile de ten, calmeaza descuamarea si iritatiile, regleaza secretia de sebum pentru tenul gras sau cu acnee, diminueaza ridurile de expresie. »

Plusul sau : anti-oxidante (activitate comparabila cu celei a vitaminei E).

Sursa : Fabienne Millet, Docteur en pharmacie
Consultati precautiile de folosire a uleiurilor esentiale inainte de utilizare.

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment