ULEIUL ESENTIAL DE RAVINTSARA BIO

Denumirea latina este Cinnamomum camphora cineoliferum.

PRINCIPALELE PROPRIETATI

“Sinergia componentelor sale face din uleiul esential de Ravintsara Bio un ulei esential foarte utilizat in ORL si cazul tulburarilor pulmonare. Acest ulei esential este antibacterian, antiviral, expectorant, antispasmic, anti-inflamator…” Fabienne Millet, Marele ghid de uleiuri esentiale.

BUN REFLEX

In difuziune, notele sale proaspete si balsamice favorizeaza confortul respirator si bunastarea. Aerul din interior va fi bine curatat. Poate fi folosit intr-un difuzor electric cu jet de aer uscat sau cu apa intr-un brumizator.

TRUCURI

Puneti 2-3 picaturi de ulei esential de ravintsara pe o batista si respirati din ea de mai multe ori pe zi. Aceasta inhalare uscata este simpla si nasul dvs. va aprecia notele stilumante ale uleiului esential de ravintsara in perioada iernii ! Este ideal de asemenea pentru a te destinde inainte de somn.

Precautie : Poate provoca iritatii la nivelul mucoaselor sau al pielii.

VA REAMINTIM

Camforul (cinnamomum camphora) este un arbore originar din China, Taiwan si Japonia. A luat numele de ravintsara cand a fost introdus in Madagascar in secolul al XIX lea. Pe insula Madagascar, camforul ofera un ulei esential cu un chemotip diferit si deci cu proprietati si indicatii diferite, de unde si numele specific.

A nu se confunda uleiul esential de ravintsara (Cinnamomum camphora cineoliferum) cu uleiul esential de ravensara (Ravensara aromatica). Acestea au fost mult timp confundate, dar sunt doua plante diferite cu proprietati diferite.

DE STIUT

Ravintsara in limba Madagascarului inseamna “copacul cu frunze bune”, fiind numit astfel pentru nenumaratele sale beneficii. Uleiul esential poate fi obtinut din frunze sau din lemn.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment