ULEIUL ESENTIAL DE GRAPEFRUIT BIO

ULEIUL ESENTIAL DE GRAPEFRUIT

UTILIZARI:

IN DIFUZIUNE PENTRU PURIFICAREA ATMOSFEREI

Pentru un efect relaxant si purifiant, difuzati ulei esential de grapefruit si ulei esential de lavanda fina in egala masura. Grapefruit-ul este esenta cea mai activa pentru purificarea atmosferei.

STRALUCIREA PARULUI

Adaugati 3 picaturi de ulei esential de grapefruit intr-o cantitate cat o nuca de sampon, apoi va spalati. Acesta ajuta deasemenea la reglarea sebumului. Atentie la contactul cu ochii!

F. Millet, le Grand Guide des Huiles Essentielles.

AROMATIZAREA DESERTURILOR

Puteti adauga uleiul esential de grapefruit in aluatul prajiturilor sau in clatite pentru un plus de savoare. Consultati eticheta pentru dozele recomandate.

Cititi modul de utilizare general:
- Pentru uz extern (este fotosensibil si poate provoca iritatii)

- Nu utilizati daca aveti calculi biliari

INFO : Esentele si uleiurile esentiale nu contin vitamine precum fructele naturale.

STIATI CA:

Esenta de grapefruit este obtinuta prin presarea la rece a cojii de grapefruit sau pomelo.

Diferente intre pomelo si grapefruit :Citrus ×paradisi este un hibrid intre grapefruit si portocala dulce (Citrus maxima x Citrus sinensis). Coaja sa este subtire, de culoare galbena sau roz. Pomelo a aparut in America de Nord dar creste si in Florida, Israel, Argentina si Africa de Sud.

Citrus maxima (sau Citrus grandis si Citrus decumana) este un arbore fructifer numit grapefruit. Este de origine asiatica si este cultivat mai ales in tarile tropicale. Fructul sau este verde, galben sau roz cu o coaja foarte groasa.

Numele sttiintific al pomelo-ului este citrus paradisi. Totusi, sucul din fruct servit la micul dejun se va numi sigur suc de grapefruit nu de pomelo ! Pentru a concluziona, mentionam si existenta lui Sweetie, o incrucisare intre grapefruit si pomelo.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment