ULEIUL ESENTIAL DE CITRONELLA

Planta, cunoscuta inca din epoca romana a fost introdusa in Europa in secolul al IV-lea. Originara din Asia, lasa un gust de lamaie fiind utilizata in bucataria traditionala asiatica.

Uleiul esential cu provenienta  din Vietnam, datorita continutului sau de geraniol, citronelol si citronelal, are proprietatea de a tine la distanta tantarii. Uleiul esential de Citronella de Java este din punct de vedere botanic apropiat de uleiul esential de Citronella de Ceylan  (cymbopogon nardus). Tijele inflorite, proaspete sau uscate sunt distillate cu vapori de apa.

In difuziune, va veti bucura sa raspanditi aroma tonica de lamaie pe care puteti sa o asociati cu uleiul esential de rozmarin cineolelavanda sau geranium bourbon pentru a curata atmosfera si de asemenea pentru a indeparta insectele si paienjenii.

Protectie impotriva tantarilor : este necesar sa reinoiti aplicarile pentru a ramane eficient. Este obligatoriu sa fie diluat pe cale cutanata ; poate fi utilizat si in stare pura pe haine.

Consultati precautiile generale.

Precautii speciale : uleiul esential de citronella trebuie sa fie diluat, deoarece in stare pura este iritant.

Sursa : Marele ghid de uleiuri esentiale de F. Millet

Bine de stiut: turnati cateva picaturi de ulei esential de citronela in apa pentru spalarea a solului pentru a tine la distanta micile insecte nedorite in casa.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment