ULEIUL ESENTIAL DE BUSUIOC TROPICAL
- Uleiuri esentiale
- 44 aprecieri
- 10013 vizualizari
- 0 comments
Uleiul esential busuioc tropical aromatizeaza mancarea oferindu-i o savoare originala si inovativa!
O adevarata placere olfactiva si gustativa!
CAVIAR DE VINETE & TARTAR DE ROSII CU ULEI ESENTIAL DE BUSUIOC TROPICAL
Par le chef cuisinier de l’Aromatik, Jean Charles MOUNIÉ
Pentru 6 persoane :
- 2kg de vinete
- 4 sau 5 rosii mari negre sau inima de taur
- 20cl de ulei de masline
- 2- 3 picaturi de ulei esential de busuioc tropical
- 1 legatura de ceapa verde sau coriandru
- Sare & piper
Curatati vinetele, taiati-le in doua si apoi puneti-le la cuptor la 150°, timp 20- 30 minutes ; trebuie sa fie suficient de moi incat sa le putem indeparta usor pielea.
Amestecati caviarul obtinut cu 10cl de ulei de masline. Puneti la frigider.
Puneti apa la fiert in care introduceti rosiile, dupa ce scoateti coditele si le faceti o taietura in partea de sus, le lasati timp de 1 minut. Acest lucru va permite sa decojiti rosiile fara probleme.
Taiati rosiile in cuburi mici.
Luati 10cl de ulei de masline si adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de busuioc tropical. Amestecati cu rosiile si apoi introduceti la frigider.
Aranjati totul pe o farfurie si ornate cu cateva plante aromatice cum ar fi coriandrul.
Reteta extrasa din opera lui Jean-Charles Sommerard, Parfums de confidences
Remarca : puteti incepe cu o picatura de ulei esential de busuioc si apoi mai adaugati dupa gust !
RAU DE TRANSPORT
Sursa : Aromastress de Jean Pierre Willem
Mod de utilizare : 2 picaturi de ulei esential de busuioc tropical pe o batista pe a inhala.
Cititi cu atentie modul de utilizare de pe etichetele produselor inainte de folosire.