ULEIUL ESENTIAL DE  NIAOULI BIO

Uleiul esential al lunii : Niaouli BIO

Uleiul esential de niaouli este obtinut prin distilarea frunzelor.

In Australia, aborigenii foloseau frunzele de niaouli in medicina lor traditionale pentru tratarea problemelor respiratorii si stimularea vindecarii ranilor.

ULEI ESENTIAL MULTIFUNCTIONAL

In Marele ghid al aromaterapiei, Fabienne Millet pune in evidenta principalele sale proprietati : “expectorante, bacteriene, antifungice, antivirale, anti-inflamatorii, antiparazitare, cicatrizante, insectifungice”.

BUN REFLEX

In caz de raceala, ganditi-va la inhalare umeda pentru a respira mai liber!

AMESTEC DECONGESTIONANT NAZAL

Sursa : Fabienne Millet, Marele ghid al aromaterapiei

2 picaturi de ulei esential de Niaouli intr-un vas cu apa fierbinte.

Mod de utilizare : Puneti capul deasupra bolului si inhalati vaporii timp de 5 minute, cand amestecul este inca fierbinte ( dar nu prea fierbinte pentru a nu va arde fata).

Precautii : a nu se utiliza la copiii mai mici de 12 ani si in caz de astm, cuperoza sau piele iritata

 

DE STIUT

Originar din Noua Caledonie si Australia, niaouli este utilizat pentru frunzele, lemnul si florile sale galbene din care albinele fac o miere delicioasa. Copacul este, de asemenea, bine adaptat la zonele umede ale versantilor montani ; nu este ciudat sa se gaseasca la o altitudine de aproximativ 1000m.

Scoarta, foarte groasa, formata din 15 straturi suprapuse ii permite sa reziste bine la foc. In Noua Caledonie, era de asemenea utilizat in mod traditional pentru a acoperi pereti si acoperisuri ale caselor.

“Niaouli” provine din cuvantul yauli (limba din Noua Caledonie). Este denumit, de asemenea, si “arborul de piele”, deoarece scoarta sa se exfoliaza in straturi successive inainte de a se detasa de trunchi.

A se face diferenta intre uleiul esential de Tea Tree sau arborul de ceai (melaleuca alternifolia) si uleiul esential de Niaouli (melaleuca viridiflora).

Precautii specifice uleiului esential de Niaouli :

Cereți sfatul medicului în caz de predispozitie la astm.

Consultati precauțiile generale înainte de orice utilizare.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment