ULEI ESENTIAL DE TRANDAFIR BIO DE DAMASC

Ulei esential de trandafir bio de Damasc

Veritabil caleidoscop olfactiv, uleiul esential de trandafir bio de Damasc (Rosa Damascena) livreaza note olfactive, dulci si fascinante ! Pe plan emotional, proprietatile sale calmante si relaxante aduc echilibru si armonie. Folosit in cosmetica, cateva picaturi de ulei esential de trandafir bio de Damasc adaugate intr-un ulei vegetal sunt suficiente pentru a regenera si a face pielea mai sublima!

STARE DE BINE EMOTIONALA, IN CAZ DE STRES, CU ULEIUL ESENTIAL DE TRANDAFIR DE DAMASC
Avicenne, stralucit filozof si medic arab intre secolele X si XI , atribuia parfumului de trandafir virtutea de a anima spiritul si puterea creierului.

Pentru destindere, puneti 2 picaturi de ulei esential de trandafir bio de Damasc pe o batista si respirati ! Repetati frecvent daca este nevoie.

Surse :
La rose et le cynorrhodon, Sylvie Hampikian
Le grand guide des huiles essentielles, Fabienne Millet

INGRIJIREA IDEALA PENTRU A LIMITA EFECTELE TIMPULUI

Ulei esential de trandafir bio de Damasc : 8 picaturi sau 0.5 ml

Ulei vegetal de argan bio : 50 ml

Puneti 8 picaturi de ulei esential de trandafir bio de Damasc in 50 ml ulei vegetal de argan.

Utilizare : in fiecare zi, dimineata si seara, aplicati 2-5 picaturi din acest amestec prin masaje lejere circulare astfel incat sa penetreze bine pielea.

Sursa : Le grand guide des huiles essentielles, Fabienne Millet

PARFUM ENIGMATIC CE LASA O DARA MAGNETICA
Parfumierii au posibilitatea sa aleaga intre absolutul de trandafir Centifolia (denumit in egala masura si trandafirul de mai) cu parfumul cald, condimentat, mieros, si uleiul esential de trandafir de Damasc (sau Damascena) cu parfum mai proaspat si mai fructat.

Trandafirul la baza catorva celebre parfumuri feminine: gama Paris de Yves Saint Laurent, Very Irresistible de Givenchy, Joy de Jean Patou, Nahema de Guerlain, Trésor de Lancôme…

TRANDAFIR DISTILAT SI ABSOLUT DE TRANDAFIR
  Uleiul esential de trandafir de Damasceste obtinut prin distilarea cu vapori cu apa a petalelor.

Pentru obtinerea absolutului de trandafir, mai intai se realizeaza extractia cu un solvent volatil (etanol). Dupa eliminarea alcool-ului, se obtine o pasta numita concrète, care este spalata din nou cu alcool si apoi distilata pentru a obtine absolutul.

Sursa : La rose et le cynorrhodon, Sylvie Hampikian

UN PIC DE POEZIE…
Poeta greaca Sappho vorbea astfel despre trandafir :
« Daca Zeus ar vrea sa vrea sa faca o regina a florilor, aceasta floarea ar fi trandafirul. Este podoaba pamantului, cea mai frumoasa planta, ochiul florilor, emailul preeriilor,  o frumusete suava si radianta; emana iubire, o atrage si fixeaza pe Aphrodita : toate frunzete sale sunt sarmante; bobocul sau auriu se deschide cu gratie infinita si suras delicios cu zefire amoroase »

… SI DE ISTORIE
Distilarea primelor uleiuri esentiale ar fi fost inventata la inceputul evului mediu de catre persi. Trandafirul de Damasc ar fi fost prima floare distilata cu vapori de apa la un alambic. In Europa, sub influenta Mariei – Antoanet parfumul de trandafir capata titlu de parfum nobil. Popularitatea lui creste pe tot parcursul secolului XIX.

STIATI CA?
  Uleiul esential de trandafir de Damascpoate devein solid. Apoi este suficient sa rulati cu palmele sticluta pentru a o incalzi.

Parfumul de trandafir se dezvolta de cand trandafirul este boboc. Florile sale emana in functie de specie, parfum fructat, de mosc sau smirna…

Uleiul esential de trandafir de Damasc este rar si pretios ! Patru pana la sase tone de petale de trandafir sunt necesare pentru a obtine un singur kilogram de ulei esential…..

Aproape « 300 de molecule » compun parfumul « reginei florilor » ; « Am putea explora trandafirul toata viata, fara sa reusim sa-I extragem toate secretele si nici sa ne saturam de ele.», marturiseste Amandine Marie, parfumier la Firmenich.

Cititi cu atentie modul de utilizare al uleiurilor esentiale inainte de folosire.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment