ULEI ESENTIAL DE TARHON

Ulei esential de tarhon conv 5ml

Uleiul esential de tarhon (Artemisia dracunculus) este mentionat frecvent deoarece este potrivit in calmarea reactiilor alergice* de ordin respiratoriu. In masaj, calmeaza, relaxeaza. In difuziune, alunga tantarii. In bucatarie, amestecat cu ulei de masline, de exemplu, ofera un gust sublim salatelor de primavara sau sote-ului de dovlecei!

*este cazul anumitor personae (sinergia constituentilor sai este responsabila de aceasta actiune), pentru altii,s-au observant reactii negative.

Sursa : Fabienne Millet, pharmacienne, Le grand guide des huiles essentielles

IN MASAJ, ULEIUL ESENTIAL DE TARHON DETENSIONEAZA

Uleiul esential de tarhon trebuie diluat intr-un ulei vegetal pentru utilizarea pe care cutanata deoarece daca este aplicat pur irita pielea. Este foarte important de asemenea sa-l folositi pe o perioada scurta. (maxim 8-10 zile).

Uleiul esential de tarhon diminueaza stresul. Este uleiul esential partner al persoanelor care sufera de spasmofilie.

Combate fermentarea, ceea ce permite evitarea balonarii, faciliteaza eliminarea gazelor intestinale.

Sursa : Mes petites recettes aux huiles essentielles, D. Festy & C. Dupin et Les huiles essentielles au féminin, Danièle Festy

CRAMPE MUSCULARE, DURERI MENSTRUALE

Ulei esential de tarhon 3 picaturi
Ulei vegetal alune 3 picaturi

Utilizati amestecul pe zonele dureroase sau pe abdomen.

Sursa : Jean-Philippe Zahalka, Docteur en pharmacie, Dictionnaire complet d’aromathérapie

FRICA SI PANICA DE AVION ?

Nu estet nevoie sa participati la un stagiu despre fobia – frica de avion sau la o sedinta la simulatorul de zbor! Puteti sa puneti cateva picaturi de ulei esential de tarhon pe o batista pentru a face o inhalatie uscata. Inspirati usor si indelungat pentru a va destinde si a va linistiti pentru un zbor senin. Repetati la nevoie.

Sursa : Fabienne Millet, pharmacienne, Le grand guide des huiles essentielles

Precautii specifice :
  Uleiul esential de tarhoneste rezervat adultilor si nu trebuie utilizat in mod repetat.
Prezinta precautii specifice deoarece méthylchavicolul si estragolul si anumiti derivati sunt clasati ca substante cancerigene.. Hépatocancérogéncitatea a fost descoperita la soareci; toxicitatea hepatica a methylchavicolului este slab determinata pana in prezent la om.
O recomandare europeana indica doza zilnica de 40mg de méthylchavicol admisa pe cale orala pentru un adult ceea ce corespunde la 1-2 picaturi in 24 de ore de ulei esential de tarhon.
Evitati sau limitati calea orala. Acest mod de administrare trebuie sa ramana exceptional si restrans la o perioada scurta de 24-72 ore.

Cititi cu atentie modul de utilizare general al uleiurilor esentiale inainte de folosire.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment