Ulei esential de helicriza bracteiferum Bio

Mai intai de toate, sa avem grija de spirit cu uleiul esential de helicriza bracteiferum bio (Helichrysum bracteiferum) sau helicriza de Madagascar care este cu adevarat diferit de uleiul esential de helicriza italiana (Helichrysum italicum), denumit cateodata « imortela ». Cu uleiul esential de helicriza de Madagascar, veti trece peste iarna cu seninatate!

SAMPON PENTRU PAR GRAS CU ULEI ESENTIAL DE HELICRIZA BRACTEIFERUM1

Puneti 1-2 picaturi intr-o cantitate cat o nuca de sampon. Aplicati pe parul umed si masati scalpul apoi clatiti. Atentie la ochi. Nu utilizati la femeile insarcinate sau care alapteaza si nici la copiii mai mici de 7 ani.

UN GEST SIMPLU CU ULEIUL ESENTIAL DE HELICRIZA BRACTEIFERUM1

Pentru purificarea casei, difuzati-l singur intr-un difuzor electric cu nebulizator (cu jet de aer uscat). Puteti sa-l difuzati, de asemenea, cu apa intr-un difuzor prevazut cu acest efect.

MICA RECAPITULARE A ULEIURILOR ESENTIALE DE HELICRIZA1

- Ulei esential de helicriza italiana (Helichrysum italicum ssp serotinum), origine Corsica
- Ulei esential de helicriza angustifolium (Helichrysum angustifolium), origine Balcani : un pic mai anti-inflamator decat cel de Corsica, dar un pic mai putin fibrinolitic. Aceste doua uleiuri esentiale au indicatiile apropiate.
- Uleiul esential de helicriza bracteiferum (Helichrysum bracteiferum), origine Madagascar. Are in comun cu uleiurile precedente doar o proprietate anti-inflamatoare. Daca nu, este diferit, caci actioneaza in principal la nivelul respirator.

STIATI-CA ?

Daca vorbim despre floarea de helicriza mascul, este vorba despre helicriza de Madagascar (Helichrysum bracteiferum) si daca vorbim despre cea de helicriza femela, este vorba de helicriza cu capituli goi (Helichrysum gymnocephalum), origine tot Madagascar.

Cititi cu atentie precautiile de utilizare inainte de folosirea uleiurilor esentiale.


Precautii specifice :
Nu utilizati uleiurile esentiale de helicriza daca sunteti alergic la asteracee.

Soursa :
1Fabienne Millet, Le grand guide des huiles essentielles

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment