ULEI ESENTIAL DE CIST BIO

Remarcabil regenerant al tesutului cutanat, uleiul esential de Cist bio (Cistus ladaniferus) a devenit indispensabil in aroma-cosmetica. Ulei al frumusetii prin excelenta, imbina ingrediente active puternice cu placeri senzoriale intense pentru starea de bine a pielii dvs. !
CUM SA-L UTILIZATI IN INGRIJIREA TENULUI ?
Este indispensabil sa diluati uleiul esential intr-un ulei vegetal dupa formula bine cunoscuta (0,5 la  1 %*).
*Important : respectati cu strictete sfaturile privind diluarea. In ceea de priveste eficienta, este  important sa mizati pe durata nu pe cantitate!
Mod de utilizare : seara, ca un ser antirid, pentru proprietatile sale care ofera fermitate pielii. Ajutati-l sa patrunda in piele prin masaje circulare avand grija sa evitati conturul ochilor.
Rezultat : piele pare mai tanara  !
ATLE PROPRIETATI
In aromaterapie, uleiul esential de cist are reputatia ca opreste sangerarile datorita proprietatilor sale hemostatice.
1- TAIETURA
Amestec pentru adulti sau copii peste 7 ani.
Pentru a opri sangerarea, varsati 1-2 picaturi de ulei esential de cist pur pe taietura. Uleiul esential va opri sangerarea si va favoriza cicatrizarea. Se repeta operatiune o data sau de 2 ori daca este nevoie.
2- SANGERARI NAZALE
Amestec pentru adulti sau copii peste 7 ani
Intr-un flacon de 5 ml :
- 30 picaturi (2 ml) de ulei esential de cist bio
- 45 picaturi (3 ml) de ulei esential de geranium bourbon bio
Cum se aplica ?
Introduceti in nara o mesa de bumbac impregnata cu 1-2 picaturi din amestecul obtinut sau cu unul dintre cele 2 uleiuri.
Sursa : Fabienne Millet, Le grand guide des huiles essentielles


CUM RECUNOASTEM FLORILE DE CIST LADANIFER ?
Exista doauzeci de specii diferite de cist, pintre cele mai cunoscute :  cistul de Montpellier, cistul de bumbac,  cistul alb, cistul de Creta, cistul cu frunze de salvie...
Cistul ladanifer se distinge de alte specii de cist prin florile sale care sunt colorate cu pete rosii la baza petalelor.
DE STIUT IN PLUS
Obtinut prin distilarea la rece a ramurilor, uleiul esential de cist, de culoare galbena-portocalie, difuzeaza note lemnoase si ambroase pronuntate.
Egiptenii, in epoca faraonilor, ii apreciau mirosul muscat si rasinos.
Tulpinele si frunzele sunt acoperite cu peri glandulari care secreta o rasina numita « labdanum » sau « ladanum ». Aceasta guma vascoasa si aromatica se lichefiaza sub efectul caldurii, impiedicand planta sa se deshidrateze.  A fost recuperata si de pe blana oilor sau caprelor de care se prinsese.
In parfumerie, substanta recoltata este denumita  « chihlimbar vegetal » si inlocuieste ambra utilizata ca fixator pentru notele de fond.
Consultati modul de utilizare general al uleiurilor esentiale inainte de folosire.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment