TREI MODALITATI DE A TE RELAXA CU AJUTORUL ULEIURILOR ESENTIALE DE CITRICE BIO

<mandarina si portocala dulce evoca caldura si relaxarea », explica Fabienne Millet. « Alte uleiuri cum este cel de bergamota si cel de lavanda fina sunt calmante, continua ea. Linalol-ul pe care il contin aceste uleiuri reduce presiunea sanguina si intensitatea cortisol-ului hormonal, stresului. »

Uleiul esential de grapefruit bio, denumit in latina, Citrus paradisi, "citricele paradisului", ofera note spumante, super relaxante.

1) INHALATIA USCATA: USOARA, RAPIDA SI EFICIENTA asociata RESPIRATIEI CONSTIENTE

Puneti 2-3 picaturi de ulei esential de grapefruit bio sau alte citrice pe o batista (sau optati pentru orice ulei esential recunoscut pentru proprietatile sale relaxante).

Inspirati lent tinand batista la nas apoi scoateti aerul progresiv . Repetati de mai multe ori : efect de calm garantat!

Practica : luati cu dvs. flaconul peste tot ca sa-l aveti la indemana de cate ori aveti nevoie sa va destindeti si sa zambiti!

2) IN DIFUZIUNE ATMOSFERICA

Pentru a favoriza destinderea si relaxarea, puteti asocial uleiul esential de bergamota bio cu uleiurile esentiale de santal alb bio si camfor (frunze) linalol.

Pentru calmare, puteti difuza in egala masura un amestec din parti egale de ulei esential de tamaie, camfor (frunze) linalool sau de mandarina.

3) BAIE AROMATICA cu ulei esential de Frunze de portocala amara bio*

Uleiurile esentiale sunt insolubile in apa. De aceea este indispensabil sa le diluati intr-o baza neutra (emulsie) pentru baie.

Puneti 10 - 15 picaturi de ulei esential de Frunze de portocala amara intr-o baza neutra pentru baie si varsati-le sub jetul de apa.

*Uleiul esential de Frunze de portocala amara este obtinut prin distilarea la vapori de apa a Frunzelor de portocal amar.

Este indicat in caz de «stres, dificultati in a adormi, probleme de somn….crampe, contracturi musculaire ale sportivilor… »

Sursa : Fabienne Millet, Le grand guide des huiles essentielles
Consultati modul de utilizare a uleiurilor esentiale inainte de folosire.

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment