LA CE  FOLOSIM ULEIURILE ESENTIALE DE EUCALIPT CITRIODORA SI SMITHII

ULEI ESENTIAL DE EUCALIPT CITRIODORA (Eucalyptus citriodora)

Arborele miroase a lamaie dar uleiul esential are acelasi miros ca al celui de citronella.

Uleiul esential de eucalipt citriodora poate fi inlocuit de cel de citronella de Ceylan (Cymbopogon nardus)”.  Fabienne Millet

Mod de utilizare

Difuzati uleiul esential de eucalipt citriodora in amestec cu uleiul esential de geranium si cu cel de citronella de Java ! Este nevoie de 15 picaturi din fiecare din aceste uleiuri pentru un amestec ideal care va indeparta toti tantarii din apropiere.

Principalele indicatii

„Diverse infectii; micoze cutanate; intepaturi de insecte, mancarimi; antiseptic antiviral atmosferic; dureri articulare (reumatism, artrita, tendinita, sciatica); dureri musculare (febra musculara, contracturi, crampe); dureri dorsale, lumbago; stres, insomnii; anti-insecte : tantari..; acaricide: capuse, acarieni de casa.”

Sursa: Le grand guide des huiles essentiellesde Fabienne Millet, doctor in farmacie ce se poate achizitiona de pe: www.naturalparis.ro

Cum se utilizeaza?

- Pe cale cutanata, diluat intr-un ulei vegetal

- In difuziune atmosferica

ULEIUL ESENTIAL DE EUCALIPT SMITHII

Exista sute de specii de eucalipt - acesta face parte din eucaliptul cu flori multiple.

Mod de utilizare:

Pentru a avea tonus si energie dimineata, il puteti difuza in amestec cu uleiul esential de lamaie. Ideal pentru a va incepe bine ziua !

Principalele indicatii :

„Infectii bronho-pulmonare (bronsita, tuse puternica, raceala), gripa, impotriva insectelor.”

Sursa: Le grand guide des huiles essentiellesde Fabienne Millet, doctor in farmacie

Disponibil pe www.naturalparis.ro

Precautii spciale

- A nu se utiliza la copiii mai mici de 12 ani si nici la persoanele astmatice din cauza procentajului mare de 1-8 cineol.

- A se dilua bine inainte de aplicarea cutanata (pe piele) deoarece este un ulei esential iritant.

- Pentru difuziunea intr-un difuzor electric cu jet de aer uscat, trebuie sa-l amestecati cu alte uleiuri esentiale, precum cele de citrice de exemplu. Pe de o parte pentru ca citricile se potrivesc foarte bine cu eucaliptul iar pe de alta parte pentru ca uleiul esential de eucalipt smithii este iritant daca il folosim singur in difuziune.

IN CONCLUZIE

Dintre cele patru uleiuri esențiale prezentate, numai uleiurile esențiale de eucalipt globulus, eucalipt radiata si eucalipt smithii prezinta proprietati respiratorii.

Uleiul esential de eucalipt citriodora nu prezinta proprietati respiratorii.

Uleiul esential de eucalipt citriodora este folosit in principal pentru actiunile sale anti-inflamatorii, anti-infectioase si anti-insecte.

Sursa: Le grand guide des huiles essentielles de Fabienne Millet, doctor in farmacie ce se poate achizitiona de pe: www.naturalparis.ro

Verificati masurile de precautie inainte de utilizare

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment