IARNA SI ULEIUL ESENTIAL DE ROINITA BIO

Cum sa-i rezisti uleiului esential de roinita/ melisa bio (Melissa officinalis) ? Inca de la deschiderea flaconului, notele citronate si tonice, calmeaza instantaneu. Totusi, in spatele dulcetei sale aparente, descoperiti proprietatile anti-infectioase1 de netemut ale acestui ulei esential cu adevarat miraculos!

DIFUZIUNEA ATMOSFERICA « LINISTE INTERIOARA »

O aura dulce va invaluie inca din primele minute. Corpul si spiritul dvs. se calmeaza progresiv.

Daca utilizati un difuzor cu jet de aer uscat (difuzor cu nebulizator), amestecati uleiul esential de roinita/ melisa cu uleiurile esentiale de bergamota, lavanda fina si un pic de ylang-ylang. Nu-l difuzati singur!

ALTE PROPRIETATI1

Bactericid, antiviral, antifungic, anti-inflamator, anti-depresiv, insecticid, antiparazitar, va ajuta sa renuntati la fumat.

INHALATIE USCATA PENTRU REGASIREA TONUSULUI1

Puneti 1 - 2 picaturi de ulei esential de roinita bio pe o batista si respirati : extrem de eficient pentru destindere si motivare.

DACA VA SIMTITI EPUIZATI2, FACETI O BAIE AROMATICA CU ULEIUL ESENTIAL DE MELISA

1. Masati-va cu urmatorul amestec pe piept si pe gat:

Doua picaturi de ulei esential de melisa bio intr-o lingurita de ulei vegetal la alegere.

2. Umpleti cada, deconctati-va (lasati de o parte telefonul), apoi stati linistit 10 - 15 minute. Lasati aroma sa va legene si sa va ofere o stare de bine profunda.

DACA APARE UN HERPES LABIAL2 , APLICATI ULEIUL ESENTIAL DE MELISA BIO

Luati o cotoneta curata pe care puneti cateva picaturi de ulei esential de melisa bio nediluat si tamponati herpesul. Daca este posibil, repetati din ora in ora. Acest remediu actioneaza mai bine daca este aplicat de la primele furnicaturi.

CE COMPUSI CHIMICI, CE ACTIUNI2 ?

Geranialul, neralul si citronelalul ii confera uleiului esential de melisa parfumul sau citronat. Asocierea geranialului cu neralul poarta denumirea comerciala de « citral ». Citralul, agent antifungic, trateaza piciorul de atlet si respinge insectele. Pe piele, poate fi iritant, este deci de evitat daca aveti pielea sensibila. Inca nu se stie motivul pentru care uleiul esential de melisa este calmant. In orice caz, nu este din cauza « citralului », altfel uleiul esential de citronella ar fi si el relaxant.

STIATI CA ?
Randamentul plantei este foarte scazut : sunt necesare sapte-opt TONE de frunze de melisa pentru obtinerea unui litru de ulei esential de melisa!

Surse :
Le grand guide des huiles essentielles, Fabienne Millet
Le guide des huiles essentielles, Joy Bowles

Cititi cu atentie modul de utilizare al uleiurilor esentiale inainte de utilizare.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment