CUM FOLOSIM ULEIURILE ESENTIALE DE  EUCALIPT GLOBULUS SI EUCALIPT RADIATA

Cum am primit solicitari de la clientii nostri pe acest subiect, ne-am propus ca in acest articol sa vorbim despre diferitele specii de ulei esential de eucalipt. Astfel veti cunoaste mai bine asemanarile si deosebirile acestora, punctele lor comune cat si utilizarile lor pentru a va ajuta sa faceti alegeri sigure.

ULEIUL ESENTIAL DE EUCALIPT GLOBULUS(Eucalyptus globulus)

Arborele ce produce acest ulei esential se mai numeste si “guma albastra”

Mod de utilizare:

Faceti o inhalare uscata !

Adica : in caz de raceala, puneti una sau doua picaturi de ulei esential de eucalipt globulus pe o batista si respirati pentru a va desfunda nasul.

Principalele indicatii:

“Infectii si inflamatii ale cailor respiratorii (bronsita, raceala, sinuzita).”

Sursa : Le grand guide des huiles essentielles de Fabienne Millet (doctor in farmacie, specialist in aromaterapie si fitoterapie). Disponibil pe www.naturalparis.ro

Precautii de utilizare :

-         A nu se utiliza la copiii mai mici de 12 ani si nici la persoanele ce sufera de astm din cauza procentului ridicat de cineol 1-8.

-         A se dilua bine inainte de aplicarea cutanata (pe piele) deoarece este un ulei esential iritant.

-         Pentru difuziunea intr-un difuzor electric cu jet de aer uscat, trebuie sa-l amestecati cu alte uleiuri esentiale, precum cele de citrice de exemplu. Pe de o parte pentru ca citricile se potrivesc foarte bine cu eucaliptul iar pe de alta parte pentru ca uleiul esential de eucalipt globulus este iritant daca il folosim singur in difuziune.

-         Inhalatiile umede nu sunt recomandate cu ulei esential de eucalipt globulus.

 ULEIUL ESENTIAL DE EUCALIPT RADIATA(Eucalyptus radiata)

Este mai putin puternic fata de uleiul esential de eucalipt globulus si persoanele mai sensibile vor prefera cu siguranta acest ulei esential.

Mod de utilizare :

Puneti cateva picaturi pe un suport de lemn precum cel al difuzorului Provencal, pe care il tineti aproape de dvs (pe birou sau pe noptiera). Mireasma sa balsamica foarte placuta curata si purifica atmosfera.

Principalele indicatii :

“Infectii bronho-pulmonare (bronsita), gripa, raceala”

Sursa : Le grand guide des huiles essentielles de Fabienne Millet, doctor in farmacie, disponibil pe www.naturalparis.ro

Precautii de utilizare :

-         A nu se utiliza la copiii mai mici de 12 ani si nici la persoanele astmatice din cauza procentului ridicat de cineol 1-8.

-         A se dilua bine inainte de aplicarea cutanata (pe piele) deoarece este un ulei esential iritant.

-         Pentru difuziune intr-un difuzor electric cu jet de aer uscat, este recomandabil sa-l amestecati cu alte uleiuri esentiale.

Nu uitati sa consultati precautiile de ultilizare inainte.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment