ULEIUL VEGETAL DE RICIN PARTEA A II A

STRALUCIREA UNGHIILOR

Uleiul de ricin este remarcabil pentru tratarea unghiilor casante sau care se despica datorita continutului ridicat de vitamina E.

Sugestia noastra :

Masati unghiile si cuticulele cu ulei vegetal de ricin in fiecare seara timp de aproximativ 2 luni. Rezultate uimitoare !

PROTECTIA MAINILOR…

“Vascozitatea sa exceptionala permite umplerea golurilor de pe pielea mainilor deteriorate. In caz de probleme pasagere, lasati ricinul sa actioneze toata noaptea in manusi de bumbac. Rezultatele sunt foarte rapide.”

Michel Podeba, Beneficiile uleiurilor vegetale

…SI A BUZELOR

Il puteti utiliza singur sau in asociere cu unt de shea pentru protectia buzelor de frig si vant!

SFAT

Diluati-l intr-un alt ulei vegetal (argan, susan, macadamia) sau in ceara lichida de jojoba pentru ca este destul de gros.

DE STIUT IN PLUS

Denumirea sa latina este Ricinus communis si il veti gasi sub denumirea de “Castor oil” pe ambalajele produselor cosmetice.

In jurul anilor 1500 inainte de Hristos, apareau deja tratamentele cu ulei de ricin. In Evul Mediu, ia numele de Palma Christi ( Palma lui Hristos) probabil din cauza frunzelor in forma de mana si proprietatile sale terapeutice.

De origine Indiana sau Africana, planta este o erbacee tropical de 10m inaltime apartinand familiei de Euforbiacee. Astazi, creste de asemenea in gradini din zone temperate,dar talia este mult mai modesta.

Samanta este utilizata pentru producerea uleiului prin presare la rece. Aceasta contine intre 40 si 60% ulei bogat in triglyceride, in principal ricinoleina. Filtrarea elimina ricina (un compus toxic care este prezent în mod natural in sămânță). Uleiul obtinut face parte din uleiurile vegetale cele mai dense. Culoarea sa oscileaza intre galben si verde.

CONSERVARE

Uleiul de ricin rancezeste rapid. Este, deci, recomandat a se pastra maxim 6 luni, ferit de caldura si lumina intr-un flacon din sticla opaca.

PRECIZARE

Uleiul de carapat provine din aceeasi planta ca cel de ricin. Diferenta se regaseste in procedeul de extractie.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment