TRATEAZA HERPESUL IN MOD NATURAL

Ne confruntam cu o perioadă stresantă și imunitatea noastră este pusa la grea incercare... Ei bine, exact acum cei care se știu că fac herpes, trebuie să aibă grijă! Aceste crize inestetice și neplăcute sunt un adevărat chin.

Foarte răspândit în randul  populației, herpesul labial apare din cauza factorilor interni și externi. Prezent în organism pe viață, herpesul poate fi tinut in frau prin tratamente naturale și prin gesturi simple care trebuie să facă parte din viata dvs. cotidiană.

               

                                     

Herpesul și disconfortul de care toți vrem să scăpăm

Dacă v-a ieșit herpes la gura, atunci faceți parte din 67% din populația pe care Organizatia Mondiala a Sănătății o contabilizeaza ca fiind infectată cu Herpes Simplex virus de tip 1 (sau herpes labial). Se estimează că 37 de miliarde de persoane cu vârsta sub 50 de ani sunt afectate de această infecție.

Virusul care cauzează herpesul labial se transmite prin contact cu mucoasa. Această infecție benignă, dar neplăcuta durează o viață. Este extrem de supărătoare prin recurența sa, deoarece apare regulat.

De cele mai multe ori, purtatorii nu au simptome sau au simptome aproape inexistente sau chiar deloc. De fapt, mulți oameni nu știu că il au! În acest caz, persoanele purtatoare trăiesc cu virusul în corpul lor, dar acesta rămâne inactiv.

Din păcate, din când în când, și din diferite motive, virusul "se trezește". Astfel apar leziuni cutanate, sub formă de mici vezicule neplăcute situate la gură.

Apariția herpesului în organism are loc în trei etape. Prima infecție reprezinta prima apariție a virusului în organism. Acesta este momentul contaminării, care poate fi mai mult sau mai puțin violent. Uneori contaminarea trece nevăzută. Aceasta este urmată de o fază latentă în care virusul este prezent, dar nu se exprimă. În cele din urmă, apar recidivele.

Declanșate de mai mulți factori, ele apar atunci când virusul se activează și dă naștere herpesului inestetic. Mai întâi apar câteva mâncărimi, apoi o senzație de arsură... și apar veziculele. In această fază, individul este contagios.

Tratarea imunității: acțiune preventivă împotriva herpesului labial

După cum am spus mai devreme, herpesul este adesea inactiv. Virusul său tinde să declanșeze simptome atunci când corpul nostru este obosit, sau sistemul nostru imunitar este slăbit. Acesta poate fi declansat si de prezența in organism  a unei infecții sau de expunerea prelungită la soare.

Prin urmare, pentru a preveni apariția sa, trebuie sa aveti grijă de sistemul imunitar. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm o cură pe bază de plante cu echinaceea. Într-adevăr, această plantă medicinală este cunoscută pentru stimularea imunitatii și prin urmare, impiedică organismul să fie slăbit. În mod similar, o cură cu extract din muguri de coacaz negru  permite drenarea și intărirea organismului și ajută in acelasi timp la combaterea oboselii.

                                        

Când apărarea imunitară este stimulată, infecția rămâne latentă. Virusul rămâne în sistemul nervos, fără să se manifeste... Din păcate, există circumstanțe în care este reactivat. În acest caz, există soluții naturale pentru a remedia situatia și măsuri pe care trebuie să le adoptați.

4 plante indispensabile pentru a acționa de la primele semne de aparitie ale herpesului!

Un herpes apare întotdeauna la momentul nepotrivit. Apare treptat și prezența sa este din ce în ce mai neplăcută.

Dacă cunoasteți deja simptomele herpesului labial, memoria acestei senzații vă va permite să acționați cât mai repede posibil! De la primele semne, cele 4 plante de mai jos pot ajuta la reducerea duratei și intensității simptomelor.

1. Fitoterapie: Tinctura de busuioc sălbatic/busuioc de camp (Prunella vulgaris) este cunoscută pentru acțiunea sa antivirală. Poate acționa asupra herpesului în două moduri. În aplicare locală, folosind un betisor de urechi din bumbac, va calma primele simptome ale virusului. Se poate lua de asemenea si pe cale orală, în cură de 3 săptămâni (15 picături dimineața și seara, direct sub limbă sau într-un pahar cu apă plată). Chiar dacă simptomele dispar, este recomandat să finalizați cura pentru că organismul să-și regasească echilibrul.

2. Gemoterapie: Extractul din muguri de nuc (Juglans Regia): mugurul de nuc acționează asupra tulburărilor pielii, mai ales asupra herpesului. Este un antiinfecțios cutanat general.  Acțiunea sa asupra intestinului și pancreasului influențează direct starea pielii.  O cură de 3 săptămâni (15 picături dimineața și seara) permite restaurarea echilibrului necesar care duce la dispariția herpesului.

3.Gemoterapie: Extractul din muguri de artar (Acer campestre): acest mugur este cunoscut pentru reglarea metabolismului hepato-vezico-pancreatic și sprijinirea sistemului imunitar. Astfel vă ajuta la combaterea herpesului.

4. Gemoterapie: Extractul din muguri de ulm (Ulmus glabra):ulmul este renumit ca fiind mugurele ce vine in ajutorul pielii!  Are o acțiune  drenantă care ajută la rezolvarea multor probleme cutanate. Prin urmare, ajută la dispariția mai rapidă a veziculelor incomode cauzate de virusul herpesului. O cură cu extract din muguri de ulm de 3 ori pe săptămână, repetată de 3 ori pe an, are acțiune preventivă și impiedică recidivele.

Disconfortul cauzat de herpes durează de obicei 10 zile. Cu toate acestea, plantele de mai sus pot reduce durata simptomelor și atenuarea acestora. Aceste remedii naturale pot fi puse în aplicare ori de câte ori este nevoie. În plus, reapariția herpesului permite testarea acestor soluții și vă ajută să vă cunoașteti mai bine. Fiecare va găsi în funcție de propriul său echilibru, planta care i se potrivește.

Gesturi reflexe de adoptat

În timpul fazei contagioase, este important să minimizați transmiterea acestuia. În primul rând, evitati contactul direct al herpesului cu anturajul ca să evitați  contaminarea.

De asemenea, este important să vă spălați pe mâini în mod regulat și să evitați să vă scărpinati. Acest lucru va minimiza riscul de contaminare al celorlalti sau de auto-contaminare pe alte zone ale corpului. În fine, este esențial să nu faceți schimb de bunuri personale (servețel de masă, prosop de baie etc.).

Dincolo de aceste gesturi "barieră", este bine să vă adaptați alimentația pentru a lupta mai bine împotriva herpesului labial. Mancați alimente usoare pentru a vă susține ficatul și pancreasul. De asemenea, o cură cu suc de lămâie înainte de fiecare masă va duce la dispariția simptomelor. În general, consumul de alimente bogate în vitamina C are un efect benefic asupra imunității și impotriva oboselii.

O stare generală bună: cea mai bună soluție pentru a întârzia aparitia herpesului labial!

În cazul în care remediile menționate mai devreme sunt foarte utile în cazul apariției simptomelor, este esențial să va ascultați corpul și să aveți grijă de voi.

Suprasolicitarea, lipsa somnului, stresul și oboseala sunt potențiali factori declanșatori. Odihna va preveni apariția herpesului și consumul ceaiuri de urzică și ceaiuri de coada calului vă va ajută să luptați împotriva oboselii intense.

Trecem printr-o perioadă inedită de luni de zile! Ocaziile de a ne mișca, distra și întalni sunt mult mai rare. Este posibil ca purtătorii virusului herpesului să fi constatat că starea lor generală a fost favorabilă revenirii neplăcerilor.

Deci, dacă este si cazul dumneavoastră, remediile de atac de mai sus vă vor ajuta să preveniți, combateți  sau să calmați crizele. Nu uitati să luați măsurile necesare înainte de apariția simptomelor!

Acest articol nu este destinat automedicatiei: sfaturile mentionate in acest text sunt cu titlu informativ și nu inlocuiesc in niciun caz sfatul medicului sau prescripția medicală. Nu trebuie să se substituie diagnosticului sau recomandării medicului.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment