STIATI CA ULEIUL VEGETAL DE CIUFA INCETINESTE CRESTEREA PILOZITATII DUPĂ EPILARE?

Uleiul vegetal de Tigernut sau ciufă BIO, este vedeta sezonului! Un ulei vegetal necunoscut mult timp, care se bucura actualmente de un succes fără precedent. Proprietățile sale cosmetice l-au ridicat la ranugul produs de frumusețe must-have! Dar care sunt secretele acestui ulei vegetal pe care il vrea toată lumea? Ulei vegetal de ciufă, rezulta din presarea la rece a tuberculilor plantei, cunoscuți sub numele de nuci tigrate,Tigernut sau Chufa.

Bogat în micronutrienți, acizi grași esențiali, vitamina E și minerale, este cunoscut intr-adevar pentru efectele sale calmante pentru pielea uscata și fragila, pentru proprietățile sale hrănitoare asupra părului uscat și casant. Si tenul matur iubeste acest ulei pentru virtuțile sale anti-oxidante și protectoare. Cu toate acestea, este acțiunea sa impotriva cresterii pilozitații care face uleiul vegetal de ciufă celebru.

O soluție naturală pentru a încetini cresterea pilozitații
Proprietățile sale anti-crestere ajută la încetinirea creșterii pilozitatii, firul de păr devenind mai rar si mai puțin aspru. Firele de păr devin din ce in ce mai fine si acest ulei vegetal le intarzie cresterea. Aplicarea zilnică a uleiului de ciufă înainte și după epilare, previne și întârzie cresterea părului, pilozitatea fiind mai puțin abundentă.
 
Recomandat atât la bărbați, cât și la femei, uleiul vegetal  de tigernut/ciufă se  utilizeaza de obicei după bărbierit sau epilat (cu ceară, cu penseta, cu cremă depilatoare, cu epilatorul electric, cu aparatul de ras, etc). Calmează usturimea de dupa ras și protejează pielea. Are o acțiune anti-crestere care întârzie dezvoltarea foliculului de păr. Puteți să-l utilizați pe picioare, brațe, torace sau la subsuori.
 
Cum se utilizează uleiul de ciufă impotriva cresterii pilozitații?
Aplicați-l zilnic prin masarea zonelor epilate. Rezultatele sunt vizibile de la a 2-a sau a 3-a epilare. Datorită proprietăților sale care încetinesc cresterea părului, îl puteți integra cu ușurință în rutina dvs., acesta va hidrata și calma pielea fragilă și sensibilă care are tendinta de a da mâncărimi si furnicaturi dupa epilat.
 
Cu uleiul de ciufă, tratati problema direct la sursa, pentru o îngrijire focusata. De asemenea, este eficient pe fata (puf, sprancene). Uleiul de ciufă limiteaza, reduce în mod eficient creșterea si previne în acelasi timp roșeața și cosurile cauzate de epilare. Firele de păr crescute in piele se raresc, astfel încât pielea devine mai neteda si catifelata.
 
Alte sfaturi pentru încetinirea si întârzierea creșterii pilozitatii
Pentru a pune capăt firelor de păr crescute sub piele,  faceti-va un gomaj exfoliant înainte de epilare. După epilare, pielea se încălzește, este esențial să o hidratati. Eliminând celulele moarte, ajutati la facilitarea absorbtiei uleiului de ciufă care hidrateza și impiedica in acelasi timp cresterea pilozitatii.
 
Lama de ras aspreste părul. Uleiul de ciufă presat la rece este cel mai eficient atunci când părul este îndepărtat de la rădăcină. Aparatul de ras taie firul de păr la suprafață, astfel încât se observă cresterea parului la 3 zile după ras. Epilatorul electric și ceara smulg părul de la rădăcină și creșterea apare la 3 săptămâni după utilizarea epilatorului și la aproximativ 1 lună după epilarea cu ceara.
 
Taiati o lămâie în doua și aplicati-o pe piele. Lămâia va neutraliza procesul de crestere a  pilozitatii timp de câteva ore. *
 
*Surse:
„Bien être au naturel”  de Julien Kaibeck 2016 și
„Slow Cosmétique pour toute la famille”  de Julien Kaibeck 2017

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment