SOLUȚII ȘI TRATAMENTE NATURALE ANTI-CEARCĂNE ȘI PENTRU CONTURUL OCHILOR

Cearcănele sunt inamicul dvs.? Vă fac să pareți extenuate deși nu este așa? Nicio tragedie, există tratamente specifice, soluții naturale reale, care vă ajută să atenuati și să reduceți aceste urme. Aceste modificări de pigmentare a pielii sunt inestetice și întunecă privirea care pare stinsă și lipsită de vlagă.

Manifestarea lor este adesea atribuită lipsei de somn, dar acest factor nu este singurul incriminat. Cu toate acestea, o tulburare la nivelul țesuturilor limfatice poate exacerba și ea acest fenomen.

Luați măsuri împotriva cearcănelor! Cu cât pielea dvs. este mai deschisă, cu atât cearcănele sunt mai greu de ascuns, astfel încât machiajul nu este suficient dacă nu este completat de o rutină de înfrumusețare atent selectată pentru efectul său de ascundere a cearcănelor.

Aveți posibilitatea să le estompați cu produse și gesturi cunoscute care acționează împortiva cearcănelor. Există soluții naturale pentru a le trata, a le atenua și a reda strălucirea din jurul ochilor.

Tipuri de cearcăne:

Cearcănele albastre sau violete

Acestea sunt cauzate de circulația proastă a sângelui, cel mai adesea indusă de oboseala generală. Pielea din jurul ochiului este subțire, iar dacă fluxul de sânge nu este optim, sângele stagnează și apar cercăne albăstrui sau violet.

Aceste cearcăne albastre, numite cearcăne vasculare, se caracterizează prin coagularea sub ochi. Odată cu vârsta, pielea se subțiază, vasele de sânge sunt din ce în ce mai vizibile, de aceea este înțelept să optați pentru tratamente anti-îmbătrânire pentru conturul ochilor. 

Cearcănele aurii sau întunecate

Aceste cearcăne sunt corelate cu o producere anormală, prea mare de melanină. Conturul ochiului este mai închis, în nuanțe spre maro. Se pare că acest tip de urmă este genetică, întalnită cu preponderență la populațiile mediteraneene.

Într-adevăr, persoanele cu tenul mat au o predispoziție de a fi afectate de această pigmentare. Unele tratamente pentru conturul ochilor conțin  ingrediente active de iluminat, cum ar fi vitamina C. Ele pot estompa ușor aceste mărci și pot atenua această variație a culorii.

Cearcănele adânci

Cearcănele adânci pot da feței un aspect emaciat. Urmele se formează datorită scăderii sau chiar pierderii stratului de grăsime care se gasește între piele și osul orbital. Această schimbare a morfologiei faciale este adesea legată de îmbătrânire: cu vârsta, stratul de grăsime al pielii se resoarbe.

Ele pot fi cauzate de o subțiere a grăsimii care se depune în jurul ochiului: nicio crema sau tratament anticearcăn nu poate umple prin urmare o zonă lipsită de grăsime. Cheia succesului pentru îmbunătățirea aspectului cercănelor sapate în piele este să hidrataîi conturul ochilor: mergeți în rubrica Cosmetice de la noi de pe site și optați pentru tratamentele revigorante și dezalterante.

DESCOPERIȚI PRODUSELE NOSTRE PENTRU CONTURUL OCHILOR

Soluții: ce trebuie să faceți pentru a combate cearcănele

Pentru a estompa cearcănele, trebuie adoptată o rutina de frumusețe zilnică și să încercați să dormiți cel puțin 7 ore pe noapte, să evitați fumatul și să vă oferiți momente de relaxare. Dacă aceste reguli de bun simț sunt insuficiente pentru a scăpa de cearcănele din jurul ochilor, treceți la nivelul superior și adoptați următoarele soluții naturale:

Masați conturul ochilor

Pentru a optimiza efectele tratamentului împortiva cearcănelor, efectuați masaje ușoare în jurul ochiului. Aceste mișcări circulare facilitează penetrarea tratamentului și stimulează funcțiile naturale ale barierei cutanate pentru a îmbunătăți circulația.

Frigul

Pentru a limita apariția cearcănelor, puneți cremele și tratamentele în frigider, frigul va avea un efect decongestionant, iar efectul anticearcăn va fi îmbunătățit.

Dormiți bine

O noapte scurtă poate duce la apariția cearcănelor, deoarece oboseala joacă un rol nefast în circulația sângelui prin încetinirea acesteia. Prin urmare, sângele stagnează sub piele de unde si culoarea închisa a cearcănelor. Pentru a îmbunătăți circulația sângelui și drenajul limfatic, dormiți cu capul ridicat prin suprapunerea mai multor perne.

Mâncați bine

Nu este recomandata o dieta prea sărata. Grăsimile, aciditatea și alcoolul sunt de asemenea contraindicate, așa că evitați alimentele grase pentru a controla cearcănele.

Demachiați-vă bine

Un aspect întunecat este semnalul de alarmă al pielii obosite. Pentru a ajuta pielea din jurul ochilor să-și recapete strălucirea naturală, este esențial un demachiant de bună calitate. Îndepărtarea machiajului specific ochilor, apă micelară: scopul este de a scăpa de impuritățile care întunecă privirea.

 

Pielea din jurul ochilor este sensibilă, fragilă, foarte subțire, așa că este important să o răsfățați cu un demachiant care elimină reziduurile și urmele de machiaj fără să o atace, astfel încât să fie revitalizată în mod natural.

DESCOPERIȚI DEMACHIANTELE NOASTRE FLORAME

Aplicați o crema specială pentru conturul ochilor

Pentru a reduce aspectul cearcănelor, un tratament pentru conturul ochilor va fi cel mai bun aliat. Ingredientele active din aceste creme stimulează circulația și ajută la reducerea mărcilor colorate din jurul ochilor.

Este deci recomandat sa aplicați acest tip de tratament în jurul ochilor dimineața și seara înainte de aplicarea cremei de zi pentru ca ingredientele active penetrează mai ușor. Aplicați crema de la colțul intern al ochiului către colțul extern, apoi către partea superioară a pomeților.

Hidratarea

Deoarece pielea este mai subțire în jurul ochiului, mărcile cearcănelor sunt mai vizibile și dificil de ascuns. Cu o crema specială cu textură mai bogată, puteți consolida nivelul de hidratare din această zonă și astfel puteți asigura protecția și confortul pielii.

Cele mai bune creme pentru a reduce cearcănele

Crema hidratantă BIO

Gel-Cremă pentru ochi obosiți certificat BIO

Acest gel-cremă certificat Bio combate în mod eficient semnele de oboseală care marchează conturul ochilor. Formula sa combină un extract de alge cu proprietăți anticearcăn cu ulei de grâu negru cu proprietăți împotriva pungilor de sub ochi și ulei vegetal de Macadamia, cunoscut pentru puterile sale de regenerare. Hidratat, conturul ochilor este odihnit și netezit! 

CALMARE

Tratament calmant pentru contur ochilor certificat organic

Calmează și linisteste pielea fragilă și sensibilă, reducând în același timp semnele vizibile de oboseală, precum cearcănele. Îmbogățit cu uleiuri vegetale organice de migdale dulci și inca inchi, acesta conține un concentrat de mere Annurca, bogat în polifenoli antioxidanți. Acest tratament certificat BIO, aplicat prin tapotări dinspre colțul interior al ochiului spre tâmple, ajută la reducerea cearcănelor și pungilor.

FERMITATE

Tratament BIO de lifting pentru conturul ochilor și buze

Acesta păstrează o privire tânără datorită sinergiei de ingrediente active care ajută la reducerea ridurilor și liniilor fine și dă fermitate pielii din jurul ochilor care, cu vârsta, tinde să se rideze și să accentueze aspectul de cearcăne.

Plusul acestui produs: aplicat pe pleoapa superioară, puterea sa de lifting va mări aspectul în doar 1 lună de utilizare!

NETEZIRE

Tratament contur ochi reparator certificat Bio

Acesta are o formula specială pentru a combate oboseala și semnele  timpului. Uleiurile vegetale Bio de trandafir muscat de Chili, șofrănel și limba mielului/borrago formează o sinergie pentru a avea grijă de zona fragilă din jurul ochilor. Îmbogățit cu hialuronat natural de sodiu, acest tratament netezește conturul ochilor și hidratează pielea.

 

Gel de Aloe vera certificat BIO

Cei cu cearcăne se pot îndrepta către gelul de aloe vera. Fin și delicat, fluid, se aplică cu o ușurință deconcertantă pe conturul ochilor. Gelul natural cu aloe vera Bio îmbunătățește aspectul conturului ochilor. O soluție naturală perfectă pentru a ilumina cearcănele.

Apa florală de albăstrea BIO

Folosit din cele mai vechi timpuri pentru a calma ochii înconjurați de urme de oboseală, hidrolatul de albăstrea este o soluție naturală pentru a reduce apariția cearcănelor. Apa florală organică de albăstrea este ideală pentru îngrijirea conturului ochilor obosiți, marcati de cearcăne și pungi. Înmuiați două dischete BIO în apă florală de albăstrea și lăsați timp de 10 minute  pe pleoape.


Soluții naturale pentru cearcăne: apele florale

Ape florale calmante

  •         Apă florală de mușețel roman BIO

În comprese oculare (ochi și pleoape), pentru acțiunea sa antiinflamatorie*

  •         Apă florală de lavandă BIO

În comprese în timpul iritației sau conjunctivitei; pentru a curăța ochii și pleoapele.

  •         Apă florală de floare de portocal BIO

Pentru a calma iritațiile ochilor

  •         Apă florală de albăstrea BIO

Foarte eficientă în comprese pe ochii obosiți sau iritați, pentru a calma efectele poluării sau o ședere prelungită în fața televizorului sau a ecranului de calculator*

*Surse: Fabienne Millet Doctor în Farmacie, Marele Ghid pentru uleiuri esențiale

Uleiurile vegetale organice: o soluție naturală pentru a reduce cearcănele

  •          Uleiul vegetal organic de trandafir Muscat BIO*: o serie de acizi grași esențiali și vitaminele C și A, regenerează țesuturile și previne semnele de oboseală care pot duce la cearcăne.
  •          Uleiul vegetal de macadamia BIO*: hrănitor datorită texturii sale bogate, ajută, de asemenea, la întărirea conturului ochiului și la protejarea acestuia, pentru a minimiza riscul de cearcăne.
  •          Uleiul vegetal de avocado BIO *: bogat în vitamine, inclusiv niacinamidă cu proprietăți anti-îmbătrânire și anti-deshidratare, acest ulei protector luptă împotriva semnelor vârstei care accentuează cearcănele. Protejează pielea foarte subțire din jurul ochiului.
  •          Uleiul vegetal BIO de tamanu/calophyllum*: conține adevărate comori precum omega 6 și 9 care luminează și infrumusețează pielea. Acest ulei vegetal este perfect pentru netezirea semnelor de sub ochi.

*Surse: Alexia Blondel Aromaterapeut

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment