RETETA GURMANDA CU ULEI ESENTIAL DE BERGAMOTA

Lasati-va sedusi de o experienta senzoriala pura cu ciocolata, ulei esential de geranium, spuma de capsune si ulei esential de bergamota !

O calatorie unica plina de savoare propusa de Jean-Charles Mounié, specialist in bucataria cu uleiuri esentiale.

 

CRAQUELIN CU GERANIUM & SPUMA DE BERGAMOTA CU CAPSUNE

 

Pentru 6 persoane

 

Ingrediente :

- 600 g de ciocolata neagra

- 80 g de unt

- 500 ml de smantana lichida

- 300 g de mascarpone

- 500 g de capsune

- 150 g de zahar pudra

- 2 - 3 picaturi de ulei esential de geranium Bourbon bio

- 4 - 5 picaturi de ulei esential de bergamota bio

 

Preparare : CRAQUELIN

 

La bain marie, topiti ciocolata neagra si untul ; amestecati  pana obtineti o compozitie omogena.

Lasati sa se raceasca. Adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de geranium Bourbon, apoi amestecati din nou. Etalati ciocolata pe o suprafata plana, intr-un dreptunghi de un milimentru grosime, apoi puneti-l sa se intareasca la frigider.

 

Preparare: SPUMA

Intr-un recipient ingust si adanc, bateti cu telul crema de mascarpone si smantana lichida pentru a obtine frisca; incorporati 4-5 picaturi de ulei esential de bergamota. Puneti intr-o punga de patiserie si puneti la rece.

Clatiti capsunele si taiati-le in 2 pentru decor.

Scoateti ciocolata de la frigider si taiati-o in cubulete de 5-6 cm.

 

Montajul

Puneti ciocolata in mijlocul farfuriei; etalati mai multa frisca si ornati cu o jumatate de capsuna; repetati opratiunea terminand cu ciocolata.

Finalizati cu un pic de frisca si decorati cu o frunza mica de menata proaspata !

Sursa : Parfums de confidences, Jean-Charles Sommerard

Cititi precautiile de utilizare ale uleiurilor esentiale inainte de folosire.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment