RETETA GURMANDA CU ULEI ESENTIAL DE BERGAMOTA
- Retete
- 23 aprecieri
- 2988 vizualizari
- 0 comments

Lasati-va sedusi de o experienta senzoriala pura cu ciocolata, ulei esential de geranium, spuma de capsune si ulei esential de bergamota !
O calatorie unica plina de savoare propusa de Jean-Charles Mounié, specialist in bucataria cu uleiuri esentiale.
CRAQUELIN CU GERANIUM & SPUMA DE BERGAMOTA CU CAPSUNE
Pentru 6 persoane
Ingrediente :
- 600 g de ciocolata neagra
- 80 g de unt
- 500 ml de smantana lichida
- 300 g de mascarpone
- 500 g de capsune
- 150 g de zahar pudra
- 2 - 3 picaturi de ulei esential de geranium Bourbon bio
- 4 - 5 picaturi de ulei esential de bergamota bio
Preparare : CRAQUELIN
La bain marie, topiti ciocolata neagra si untul ; amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
Lasati sa se raceasca. Adaugati 2-3 picaturi de ulei esential de geranium Bourbon, apoi amestecati din nou. Etalati ciocolata pe o suprafata plana, intr-un dreptunghi de un milimentru grosime, apoi puneti-l sa se intareasca la frigider.
Preparare: SPUMA
Intr-un recipient ingust si adanc, bateti cu telul crema de mascarpone si smantana lichida pentru a obtine frisca; incorporati 4-5 picaturi de ulei esential de bergamota. Puneti intr-o punga de patiserie si puneti la rece.
Clatiti capsunele si taiati-le in 2 pentru decor.
Scoateti ciocolata de la frigider si taiati-o in cubulete de 5-6 cm.
Montajul
Puneti ciocolata in mijlocul farfuriei; etalati mai multa frisca si ornati cu o jumatate de capsuna; repetati opratiunea terminand cu ciocolata.
Finalizati cu un pic de frisca si decorati cu o frunza mica de menata proaspata !
Sursa : Parfums de confidences, Jean-Charles Sommerard
Cititi precautiile de utilizare ale uleiurilor esentiale inainte de folosire.