LA CE PLANTE SA RECURGETI PE TIMP DE COVID19

In această perioadă a anului, trebuie mai mult decat oricand sa continuați să vă intăriți imunitatea. De aceea v-am pregatit articolul de mai jos care sigur o sa vă fie util, dar vă invitam să mai citiți si un alt articol de pe blogul nostru intitulat " 5 plante pentru imunitate".

Pe langă plantele menționate în articolul nostru de pe blog "5 plante pentru imunitate", puteți da copiilor extract din muguri de măceș fără alcool, astfel: vârstă (numar de ani ai copilului) x 1 picătură extract = total picaturi/pe zi, repartizat in 2 prize pe zi.

Iată mugurii de plante in Gemoterapie care stimulează imunitatea și acționează in acelasi timp asupra sferei pulmonare și stărilor gripale: arinul negru, coacazul negru, arțarul- care este un antiviral remarcabil. Nu uitați nici de propolis!

Susțineți-vă sistemul respirator

Toporașul acționează asupra sferei pulmonare. Este într-adevăr un expectorant foarte bun, util în caz de bronșită sau infecție pectorală. Ameliorează tusea iritantă și calmează durerea datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Toporașul este, de asemenea, antiseptic și febrifug: scade febra si tratează infecțiile. Prin urmare, este bun în caz de stare gripală sau de gripă. Si nu in ultimul rand, toporașul fluidizează secrețiile și ajută la decongestionarea nasului în caz de raceală sau rinită.

Primavera officinalis și macul sunt de asemenea interesante pentru afecțiunile pulmonare și tuse. În plus, macul este recomandat în caz de tuse convulsivă.

Lumanarica este cunoscută pentru proprietățile sale emoliente, antiinflamatoare și expectorante. Acesta ameliorează tusea si afecțiunile bronho-pulmonare.

Plămânarica, la râdul său, își datorează numele frunzelor sale acoperite de pete albe care evocă un plămân bolnav. Această plantă se dădea prin urmare pentru a trata bronșita și a ameliora stările persoanelor cu tuberculoză.

Este planta medicinală care luptă impotriva simptomelor gripei. Facilitează expectorarea, ameliorează tusea și inflamația sferei pulmonare, întărește bronhiile și favorizeaza transpirația, ceea ce duce la reducerea febrei in mod natural.

Cunoscuta pentru proprietatile sale emoliente, expectorante, sudorifice antidiareice si diuretice. Excelenta in afectinunile respiratorii!

Știința a confirmat de atunci că facilitează expectorarea, ameliorează tusea și inflamațiile sferei pulmonare, întărește bronhiile și favorizează transpirația pentru a reduce febra.

O plantă foarte bună pentru a lupta împotriva simptomelor gripei.

În gemoterapie pinul scoțian vă aduce tonus, vitalitate pe langa faptul că acționează asupra afectiunilor bronhiilor și ameliorează tusea, astmul și stările gripale.

În cele din urmă, mugurul de alun este unul dintre mugurii specifici sferei pulmonare. Într-adevăr, este un canal de scurgere remarcabil al plămânului, ideal în cazul sclerozei pulmonare, emfizemului sau bronșitei. De asemenea, permite o mai bună oxigenare a plămânilor.

Unde-s doi puterea crește

Poate vi se pare lungă această listă, dar numai asa aveți o multime de opțiuni pentru a stimula sistemul imunitar la orice vârstă și chiar dacă luam acest virus urât, tot avem cu ce sa acționam!

Desigur, nu vă spunem să aruncați paracetamolul ci din contră! Dar mai degrabă unde-s doi, puterea creste.

Respirație și destindere

Nu in ultimul rând, sa știti că stresul, frica si anxietatea slăbesc sistemul imunitar, deci nu uitați sa respirați profund, gândiți pozitiv (chiar dacă nu este întotdeauna ușor) și luați câteva picături de extract din mugur de smochin ca să vă relaxați, în cazul în care cele de mai sus nu sunt suficiente!

Aveți grijă de voi și de familia voastră!

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment