INVINGETI FRICILE CU REMEDIILE FLORALE DE BACH!

5 Flori de BACH împotriva fricii

În această perioadă de criză sanitara la nivel mondial legata de Covid-19, unii dintre dvs. aveti diverse temeri și anxietati. Frica de a nu va contamina cu virusul, grija de sine sau pentru cei dragi, dar și stresul generat de lipsa de libertate și anxietatea legată de incertitudinea zilei de mâine va însoțesc pe unii dintre voi într-o oarecare masura.
 
Stresul generat de aceste temeri slăbește sistemul imunitar atunci când aveti cea mai mare nevoie de el! Pentru a vă ajuta să treceți cu bine peste aceste vremuri dificile, va prezentam în acest articol cele cinci Flori de Bach împotriva fricii și angoasei.
 
Dr. Edward Bach, inventatorul floriterapiei moderne
Florile, precum si celelalte părți ale plantelor, sunt remedii tradiționale ce fac parte din nenumarate medicini ancestrale din întreaga lume: crizantema și mugurii de trandafir sunt intalnite în medicina chineză, Centella asiatica în Ayurveda,  saschiul vinca minor și tamanu în Madagascar ...
 
În Occident, abia în secolul trecut au inceput sa fie folosite florile pentru prima dată în scop terapeutic. La sfârșitul anilor 1920, medicul și homeopatul britanic Edward Bach a început să se intereseze de legătura dintre emoțiile recurente și bolile raportate de pacienții săi.
 
El a decis să renunțe la postul sau in imunologie pentru a se dedica în întregime căutării de remedii naturale ce echilibreaza starea emoțională și s-a concentrat în special pe flori: asa s-a născut floriterapia modernă.
 
Între 1928 și 1935, Dr. Bach a descoperit 38 de flori, pe care a decis să le clasifice în șapte familii în funcție de starea emoțională la care se referă: îndoială și incertitudine, îngrijorare excesivă, disperare și descurajare, lipsă de interes, singurătate, sensibilitate și, în cele din urmă, temeri și anxietăți.
 
În familia care face subiectul discutiei noastre de astăzi, temerile și anxietatea, Dr. Bach identifică în mod special cinci elixiruri florale: Mimulus, Nr.20, Aspen, Nr.2, Cherry plum, Nr.6, Helianthemum (Rock Rose, Nr.26) și Red Chestnut, Nr. 25.

Cunoșteți-va teama pentru a o depăși mai bine cu florile lui Bach!
 
Înainte de a aborda mai precis florile lui Bach care va pot ajuta sa luptati împotriva temerilor și anxietății, și prin urmare sa va recâștigati calmul interior și seninătatea minții, este necesar va înțelegeti pe deplin temerile. Iata câteva întrebări care va pot ajuta să știti de ce natura sunt  angoasele  dvs:
Frica mea este precisă? Pot să o numesc? De exemplu: mi-e frică sa nu fiu bolnav, mi-e frică sa nu-i pierd pe cei dragi, mi-e frică să nu transmit virusul în jurul meu, fără să știu sau sa-mi dau seama... Sau, dimpotrivă, este acest sentiment de angoasă mai degraba neclar și generalizat?
 
Cum se manifestă această frică în mine? Imi lasă o impresie ambigua de stres mai mult sau mai puțin intens? Sau apare în anumite momente ale zilei sau nopții, sub formă de anxietate sau atacuri de panică incontrolabile, coșmaruri și terori nocturne?
 
În fine, care sunt senzațiile din corpul meu asociate cu această frică? Am un nod in gât, dificultăți de respirație, tremuraturi necontrolate? Simt tensiune în anumite părți ale corpului, de exemplu la ceafa, partea superioară a spatelui, bazin? Sau sufăr de migrene și dureri de cap subite?
 
Anxietate, frica și temeri ambigue: 2 flori de Bach care te calmeaza
Unii oameni sunt sensibili la temeri nedeterminate, au un sentiment de anxietate pe care nu stiu să-l explice. Poate fi un sentiment de frica cu privire la ceea ce le rezerva viitorul sau au impresia ca nu pot controla o situație care declanseaza o anxietate de nedescris. În acest caz sunt indicate elixirurile florale Aspen, Nr.2, Cherry plum, Nr.6.
 
Floarea lui Bach Aspen, Nr.2 este dedicată oamenilor anxioși, ale căror temeri mai mult sau mai puțin conștiente devin obsesive fără justificare. De multe ori, ei preferă să nu le spună celor dragi despre ele, de teama de a fi neînțeleși.
 
Aceasta anxietate pe care nu o pot defini, ii fac iritabili, colerici și poate duce la probleme cardiace (palpitații) sau respiratorii (dispnee), senzația de gât uscat, tremuraturi și tulburări de somn (insomnie, trezire nocturnă). Floarea lui Bach Aspen îi ajută să accepte necunoscutul și să privească spre viitor cu curaj, fără a ceda anxietăților neexplicabile. Vezi Exirul Floral BIO Aspen Nr.2
 
Elixirul floral Cherry plum, Nr.6, este potrivit pentru persoanele ale căror temeri iraționale sunt însoțite de atacuri de panică violente sau de impulsuri agresive care sunt dificil de controlat. Se tem să nu-și piardă controlul, să nu acționeze pe moment și să-i rănească pe cei din jur.
 
Aceste gânduri compulsive pot sa-i faca sa-si piarda cumpatul și pot provoca uneori probleme de circulatie, inima, ficat și vezica biliară. Cherry plum, Nr.6 ii ajuta sa se relaxeze, să-și recapete luciditatea și liniștea și alunga angoasele iraționale. Vezi elixirul floral BIO Cherry plum Nr.6.
 
Temeri și anxietăți specifice: 2 flori de Bach pentru a regasi seninătatea
Atunci când temerile și anxietățile se referă la un subiect precis, pot fi diferențiate în funcție de natura și gradul lor de urgență. Mă afectează această teamă pe mine sau pe ceilalți? Pe cei dragi mie, pe familia mea, pe prietenii mei?
 
Daca va este tema de boală, durere sau chiar de moarte, sunteti abatut  sau aveti o angoasa obsesiva va puteti întoarce la Mimulus, Nr.20, Red Chestnut și Nr. 25 Rock Rose, Nr.26 în caz de urgență.
 
Elixirul floral Mimulus, Nr.20 este dedicat persoanelor la care le este frica sa nu se îmbolnavesca, sa nu sufere, sa nu aiba un accident sau sa nu ramana singure și prin urmare, se inchid in ele si nu au inițiativă. Adesea hipersensibile, frica lor duce la stres latent, uneori simptomatic: au un nod in gât, arsuri la stomac, colon iritabil ...
 
Acest stres poate degenera rapid în atacuri de panică insotite de dificultăți de respirație, durere în plex, palpitații și aritmie cardiacă. Mimulus îi ajută pe acești oameni să-și recapete seninătatea, credința în viitor și optimismul. Vezi elixirul floral BIO Mimulus Nr.20
 
Red Chestnut, floarea de Bach nr. 25, este dedicata oamenilor care se preocupa atat de mult de cei dragi lor, până la punctul de a se neglija pe ei înșiși. Sunt obsedati de ceea ce li s-ar putea întâmpla celor dragi, au tendința de a-i supraproteja și pot experimenta atacuri de anxietate reale prin anticipare.
 
Si aici, frica poate duce la afectiuni la nivel cardiovascular, dar poate afecta si pielea (dermatoze) cu oboseală generală și uneori anemie. Red Chestnut ii ajuta să-și recapete sentimentele echilibrate, pozitive și sa aiba un comportament mai rațional. Vezi elixirul floral BIO Red chestnut Nr. 25.
 
Teroare, panică și stare de șoc: Rock rose (Helianthemum) și remediul de urgență Rescue.
 
În fine, elixirul floral Nr. 26, Pink Rock este mai degraba rezervat pentru situații de urgență extreme sau cazuri de șoc emoțional, în special pentru persoanele terorizate de o boală bruscă gravă, de un accident sau o criză acută și imprevizibilă. Teama de a muri este adesea prezentă și poate provoca atacuri de panică.
Ea este însoțită de dificultăți de respirație și cardiovasculare, grețuri, suspine necontrolate și isterie care pot merge pana la pierderea cunostintei. Elixirul floral Nr. 26, Pink Rock linisteste si restaureaza rapid calmul și sângele rece. Vezi elixirul floral BIO Pink Rock Nr.26
 
Pentru stările de șoc, în general puteti apela de asemenea la remediul de urgență cunoscut sub numele de Rescue. Acest elixir, format dintr-un amestec de cinci flori de Bach, inclusiv Rock rose si Cherry plum este special conceput pentru a aduce confort rapid în caz de urgență emoționla. Vezi remediul de salvare Rescue.
 
Acest articol nu este destinat auto-medicației: recomandarile intalnite aici sunt cu scop de informare și nu înlocuiesc avizul sau prescriptia medicală. Acestea nu se substitutie diagnosticului și rețetelor date de medici, care sunt singurii autorizați să prescrie tratamente medicale terapeutice.
Herbiolys, stres, remedii florale Bach, Flori Bach, floriterapie, anxietate, frică, angoasa, rescue, rock rose. Cherry plum, Covid-19, coronavirus, mimulus, aspen, red chestnut.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment