GURMANDIZA DE CRACIUN CU CIOCOLATA SI ULEI ESENTIAL DE MENTA

Craciun in Provence, inseamna iesle, figurine, cina festiva si abundenta de deserturi. Prima data in 1925 au fost mentionate 30 de deserturi. Acest sortiment de deserturi inseamna pompa de ulei, nuci, alune, nuga, fructe confiate, mere, pere, portocale, struguri proaspeti, vin fiert, pasta de fructe.

Pentru ca sarbatoarea sa fie completa, va propunem sa va preparati singuri ciocolata.

Este o crema fondanta ce contine ciocolata parfumata cu menta de camp care se solidifica prin racire, nu mai asteptati in cazul in care pregatiti un tort.

Merge folosit ca topping pentru tort sau ca glazura pe o tarta de ciocolata.

Gourmandise de Craciun, este un preparat pe care puteti sa-l serviti rece in cupe. Se poate servi ca un pate de trufe…

INGREDIENTE
- 7 picaturi de ulei esential de menta de camp bio (Mentha arvensis)
- 100 g de ciocolata neagra
- 1 cantitate de 250 ml de smantana de soia lichida
- 2 - 3 linguri de zahar alb de trestie

MOD DE PREPARARE
Rupeti ciocolata in bucatele intr-o oala peste care adaugati un pic din smantana de soia lichida apoi puneti pe foc mic.

Cand vasul s-a incalzit incepeti sa amestecati cu o spatula si mai adaugati un pic de smantana.

Pentru a se amesteca, mai luati oala de pe foc din cand in cand si continuati sa daugati smantana, amestecul va incepe sa capete volum.

Cand amestecul este complet topit si neted se adauga picaturile de ulei esential de menta si apoi se pune la rece.

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment