FRUMOASA CU ULEIUL VEGETAL DE ARGAN

Uleiul vegetal de Argan este un ulei de referinta pentru pielea matura si foarte uscata ale carui actiuni regenerante sunt remarcabile. Este renumit pentru redarea elasticitatii pielii, tonifierii si favorizarii hidratatrii impotriva pierderii apei.

PENTRU A AVEA O PIELE FRUMOASA

Ulei de masaj antirid pentru fata (1%)

-          Ulei esential de Ylang-Ylang : 2 picaturi

-          Ulei esential de Musetel roman : 4 picaturi

-          Ulei esential de Cist : 4 picaturi

-          Ceara lichida de Jojoba : 10ml

-          Ulei vegetal de Argan : 50 ml

Mod de utilizare :

Aplicati 3-5 picaturi din amestec, dimineata si seara.

            Sursa : Ma petite Herboristerie de F. Millet si S. Berger

ALTE UTILIZARI

Ulei parfumat pentru corp

Puneti cateva picaturi de ulei esential de trandafir, de neroli sau de iasomie in flaconul de ulei vegetal de argan pentru a obtine un ulei de corp delicat parfumat.

Precautie : “pentru un amestec in cosmetica, se dilueaza de la 0.5 la 2%. Aceasta diluare scazuta este deosebit de recomandata pentru orice aplicare pe o suprafata mare a corpului.” F. Millet, Marele ghid de uleiuri esentiale.

TRATAMENT PENTRU PAR

Uleiul vegetal de argan se potriveste oricarui tip de par. Puneti cateva picaturi de ulei vegetal in sticla de sampon BIO: obtineti un tratament capilar care acopera parul si ii reda un aspect matasos.

TRATAMENT PENTRU UNGHII

Puteti amesteca un pic de ulei de argan in suc de lamaie si sa masati unghiile si cuticulele. Acest amestec este renumit pentru intarirea unghiilor fragile si casante.

DE STIUT

Obtinut prin presarea fructului copacului de arganuleiul vegetal de argan este folosit de secole pentru proprietatile sale cosmetice.

Bogat in vitamina E care ii confera o putere mare de antioxidant, acest ulei vegetal este, de asemenea, foarte special deoarece contine parti egale de acizi grasi de omega-9 si omega-6 (acizi linoleici si oleici).

 

 

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment