DE CE PRODUSELE DE FITOTERAPIE BIO DE LA LABORATOARELE HERBIOLYS

Laboratoarele Herbiolys au obtinut la sfarsitul anului 2018 certificarea ISO 9001 versiunea 2015. Aceasta norma defineste standardele si exigentele unei intreprinderi cu privire la bunele practici  pentru a atinge excelenta. Obiectivul fiind desigur furnizarea de produse si servicii conforme cu exigentele clientului dar si cu normele si  reglementarile legale.

In acest demers de imbunatare continua, certificarea ISO 9001 aduce laboratorului Herbiolys o recunostiinta a muncii sale de calitate si de trasabilitate existenta de multi ani deja, dar in egala masura si aspura mijloacelor noi puse in aplicare pentru o continua ameliorare. Sistemul ISO orienteaza echipele catre cercetarea valorii adaugate pentru client : controlul costurilor, calitatea serviciilor, calitatea produselor… ISO 9001 ofera cheia succesului pentru organizarea intreprinderii orientata cu adevarat catre satisfactia clientului. Aceasta norma fiind recunoscuta la nivel international permite laboratorului Herbiolys sa priveasca cu inceredere spre export.

Dincolo de certificarea ISO 9001, laboratorul Herbiolys are de asemenea mai multe certificari care garanteaza atat calitatea produselor cat si demersul sau.

BIO dintotdeauna, produsele Herbiolys sunt certificate Agricultura biologica pentru partea de suplimente alimentare (fitoterapie, gemoterapie, complexe de plante proaspete, elixiruri florale, produse din stup, seva de mesteacan si uleiul de nuci) si pentru partea de cosmetica (uleiuri vegetale presate la rece si sapunuri presate la rece). Agricultura biologica garanteaza metode de productie care nu utilizeaza nici produse chimice de sinteza, nici OMG, care respecta atat mediul inconjurator si starea de bine a animalelor si care permit pastrarea biodiversitatii construind filiere agricole durabile. Pentru mai multe informatii, consultati site-ul de internet al Agentiei Bio.

Inca din 2014, laboratorul are si mentiunea Nature & Progrès. Nascuta odata cu contestarea agriculturii industrializate in 1964, Nature & Progrès este o asociatie care uneste producatorii si consumatorii pentru a promova un sistem agricol si alimentar care respecta Vietuitoarele. Gestioneaza eticheta Nature & Progrès, deci obtinerea acesteia este conditionata de respectarea caietului de sarcini si a cartei sale. Produsele alimentare  si cosmetice aflate sub mentiunea Nature & Progrès sunt sanatoase, respecta mediul inconjurator, echitabile si etice. Mai mult decat o certificare, Nature & Progrès are in vedere si aspectele sociale si cele legate de mediul inconjurator ale intreprinderii. Pentru mai multe informatii despre Nature & Progrès, va invitam sa cititi acest articol si sa intrati pe site-ul de internet al asociatiei.

De curand, laboratorul Herbiolys a obtinut eticheta Slow cosmétique pentru toata gama sa. Slow Cosmétique este o miscare fondata in 2013 cu o dorinta comuna de a promova o cosmetica naturala, sanatoasa, inteligenta si rezonabila. Statutul sau este recunoscut si pus in practica de catre membrii sai, care aleg in fiecare an marci si produse « Slow ». In 2016 atunci cand Herbiolys a obtinut aceasta mentiune, 50 de intreprinderi din Franta s-au alaturat Slow cosmétique. Astazi sunt 188 ! Pentru mai multe informatii, va invitam sa intrati pe site-ul Asociatiei Slow Cosmétique.

Acest ansamblu de norme si certificari sunt pentru labotarorul Herbiolys un mod de a-si demonstra atasamentul fata de valorile sale, de a-si pune in valoare etica si demersul sau, continuand, in acelasi timp, sa fabrice produse de inalta calitate.

Caroline Baly.

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment