CUM SE FOLOSESC MAI EXACT ULEIURILE ESENTIALE. UZ INTERN SAU UZ EXTERN

Cum se folosesc mai exact uleiurile esentiale?

Uz intern sau uz extern ?

Raspuns : Ambele !

Orice persoana care recurge la tratare prin aromaterapie ar trebui sa cunoasca modalitatile de utilizare a uleiurilor esentiale :

UZ EXTERN

1)      Prin inhalare uscata (Olfactoterapie)

Putem aplica cateva picaturi de ulei esentiale pe o batista sau pe perna/cearceafuri si respira aroma degajata, aceasta fiind o metoda eficienta de relaxare, de a lupta impotriva stresului, insomniilor, depresiei, racelilor, etc. Inhalarea uscata este recomandata inclusiv copiilor peste 3 ani si femeilor insarcinate.

2)      Prin inhalare umida

Intr-un vas cu apa fierbinte punem cateva picaturi de ulei esential si stam cu capul sub un prosop si inhalam timp de 10 -15 minute. De exemplu impotriva racelii puneti 2 picaturi de Ravintsara/Niaouli si Tea-Tree timp de 2 -3 zile ! Veti vedea cum sunt degajate caile respiratorii cat si sinusurile. Uz recomandat copiilor peste 7 ani cat si femeilor insarcinate.

 

3)      Prin difuziune atmosferica

Cu ajutorul unui difuzor electric/nebulizator precum cele de la Florame, microparticulele de ulei esential sunt difuzate in atmosfera fara a altera calitatea uleiului esential. Utilizare timp de 15 minute de cateva ori pe zi si efectul este imediat : parfumarea sau curatarea ambientului camerei, uciderea virusilor, efect relaxant, efect tonic, etc.

O metoda de difuziune de uleiuri esentiale este si lampa de aromaterapie : se pun cateva picaturi de ulei in apa iar acestea sunt incalzite de lumanarea care se afla in dispozitiv - insa aceasta metoda diminueaza proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale deoarece flacara arde uleiul esential.

4)      Prin automasaj : aplicare locala pe piele (cale cutanata diluata) : pe talpi, pe piept, pe spate, masaj local dar tot timpul diluate intr-un ulei vegetal. Sunt doar anumite uleiuri esentiale care se pot aplica pure direct pe piele in anumite cazuri de urgenta : ex : UE Cist pentru a opri instantaneu o sangerare sau Lavanda fina direct pe o arsura, etc.

 

5)      In cada : uleiurile esentiale sunt insolubile in apa, prin urmare trebuie sa folositi in cada o baza pentru a amesteca picaturile de ulei esential. Puteti folosi fie o spuma de baie , fie un gel de dus sau o baza neutra de baie precum cea de la Florame.

 

UZ INTERN

 

Pe cale orala – fiecare picatura de ulei esential contine intre 50- 200 componente biochimice (principii active) ! Pentru uleiurile esentiale care se pot inghiti va recomandam sa le amestecati intr-o lingurita de miere sau ulei de masline sau le puteti ingurgita pe un cub de zahar, pe o bucata de paine. Pentru a va trata cu o sinergie de uleiuri esentiale adaptate problemei dvs. este imperativ sa cereti sfatul unui medic, farmacist, specialist atestat in Aromaterapie. Problema este ca in Romania nu avem prea multi astfel de specialisti…

La noi se prefera sa ni se administreze imediat medicamente si astfel ne otravim organismul cu mii de chimicale !

 

Atentie ! Este necesar sa va asigurati ca uleiurile esentiale utilizate sunt pure si de cea mai buna calitate. Va recomandam numai utilizarea de uleiuri esentiale provenite din Agricultura Biologica certificate de Ecocert sau alt organism precum ICEA, AIAB,Soil Association, etc. mai ales pentru utilizarea pe cale orala si pe piele.

 

Articol publicat pe 30 martie 2015 de Natural Paris.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment