CUM RESPECTĂ LABORATOIRES DE BIARRITZ OCEANELE?

Când vine vorba de alegerea produselor cosmetice organice pentru a adopta o rutină de îngrijire naturală și curată, aceasta poate deveni rapid complexă.

Având în vedere diversitatea etichetelor de certificare și a promisiunilor nefondate privind protecția oceanelor, confuzia te poate împiedica să faci alegerea corectă.

Te lămurim cu privire la angajamentele și dovezile care garantează achiziționarea de produse cosmetice sănătoase pentru tine și pentru mediul înconjurator.

 

Impactul utilizării cremelor solare asupra oceanelor

În fiecare secundă, 0,8 litri de creme de protecție solară sunt eliberați în apele oceanului. Astfel, mai mult de 10% din recifele de corali sunt amenințate. Reziduurile de produse de protecție solară nu afectează doar recifele de corali, ci și toată fauna subacvatică.

Laboratoarele Biarritz au avut întotdeauna o legătură puternică cu oceanul. Dezvoltarea de produse cosmetice care respectă oceanul este unul dintre angajamentele fundamentale ale abordării noastre. Pentru a dovedi științific că cremele noastre de protecție solară respectă ecosistemele marine, am lucrat cu un laborator independent specializat în ecotoxicitate care a efectuat testele.

Aceste studii au fost efectuate în condiții extreme pentru a face o verificare optimă a absenței impactului asupra mediului. Formulele testate sunt cele mai concentrate în ecrane minerale și au fost maximizate condițiile de studiu, din punct de vedere al concentrației și al timpului de contact.

În plus, organismele alese pentru efectuarea testelor* oferă o imagine de ansamblu a posibilei ecotoxicități asupra vieții marine. Este vorba de o algă, un crustaceu microscopic și butași de coral.

 

Un test de inhibare a creșterii algelor

Specia marină: Phaeodactylum tricornutum.

Crema de protecție solară testată este cea mai concentrată în ecrane minerale (TiO2 și ZnO) din gama de protecție solară.

Testul arată o absență a efectului asupra creșterii algelor marine.

Un test de mortalitate a crustaceelor ​​marine

Specia marina: Artemia salina

Ca și pănă acum, crema de protecție solară testată este cea mai concentrată în ecrane minerale (TiO2 și ZnO).

 Testul nu raportează niciun efect asupra mortalității crustaceului microscopic.

O evaluare a toxicității pe butaăii de corali

Specia marină: Seriatopora hystrix

Au fost efectuate două teste: primul cu crema de protecție solară cea mai concentrată în oxid de zinc (ZnO) și al doilea cu crema cea mai concentrată în dioxid de titan (TiO2).

Rezultatele primului test nu arată nici un efect asupra butașilor de corali, nici albirea butașilor, nici retragerea polipilor.

Rezultatele celui de-al doilea test nu arată nicio albire a butașilor, ci o retractare foarte ușoară a polipilor dar reversibilă și care are loc la o concentrație foarte mare (neexistentă în mediul natural).

Datorită acestor teste, Laboratoires de Biarritz oferă o dovadă tangibilă că produsele solare Laboratoires de Biarritz respectă ecosistemele marine și conservă coralii.

*Testele nu au fost făcute pe animale: organismele utilizate pe parcursul studiului nu sunt considerate animale în scopul experimentelor pe animale.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment