CREMA DE AZUKIS CU ULEI ESENTIAL DE GHIMBIR

Cu siguranta veti ceda acestei combinatii de arome subtile! Gustul picant si parfumul de lamaie al uleiului esential de ghimbir se armonizeaza perfect cu aroma dulce de azuki.

Mai intai, cateva cuvinte pentru cei si cele care nu cunosc faimoasa fasole rosie de Japonia. Usor de digerat, este foarte apreciata pentru bogatia sa de vitamine, minerale, oligoelemente si pentru calitatile sale nutritionale care favorizeaza eliminarea toxinelor.

Reteta de Valérie Cupillard, specialist in gastronomie bio, Bucatar cu uleiuri esentiale si ape florale.

PREPARATI UN ULEI PARFUMAT CU GHIMBIR

Alegeti un ulei de floarea soarelui pentru preparea cantitatii dorite avand aceste proportii de baza :

Pentru 1 picatura de ulei esential de ghimbir bio, numarati 2 linguri de ulei de floarea soarelui bio. Amestati bine inainte de folosire.

CREMA DE AZUKIS PARFUMATA

Intre crema si pasta, acest preparat este servit in cupe mici pentru a fi degustat sau servit ca aperitiv.

Pentru 8 portii :

- 4 linguri de ulei de ghimbir bio
- 180 g de azukis
- O bucata de alge kombu
- 4 linguri de sos de soia

1. Puneti azukis la macerat peste noapte. A doua zi, se clateste cu apa de mai multe ori, pana cand apa ramane curata.
2. Puneti azukis intr-o oala, acoperiti-l cu apa rece, adaugati bucata de alge kombu si lasati sa fiarba 50 de minute.
3. Se amesteca adaugand sos de soia si uleiul parfumat cu uleiul esential de ghimbir bio.
4. Puneti in boluri si bagati-le la frigider.

Consultati modul de utilizare al uleiurilor esentiale inainte de folosire.

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment