5 INTREBARI PENTRU  CATHERINE CAILLET RESPONSABIL CU CALITATEA FLORAME

Garantarea calitatii si trasabilitatii uleiurilor noastre esentiale si a materiilor noastre prime este nucleul preocuparilor noastre. Toti colaboratorii nostri lucreaza in acest sens.

Intalnire cu Catherine Caillet, responsabil cu calitatea la Florame.

1. De cand lucrati la Florame ?

Catherine Caillet : "Am preluat postul de responsabil cu calitate in mai 2015. Integrarea mea a fost rapida, intrucat Florame este o intreprindere de taille humaine, ceea ce permite formarea de legaturi foarte rapid si toti salariatii mentin spiritual de echipa si o buna ambianta la locul de munca. Serviciul de calitate era format din 2 persoane cand am venit eu apoi o a treia persoana s-a alaturat serviciului la sfarsitul anului 2015."

2. In ce consta rolul responsabilului cu calitatea ?

Catherine Caillet : "Responsabilul cu calitatea trebuie sa se asigure ca este respectata legislatia, fie ca este franceza sau europeana si a procedurilor interne in vigoare pentru a garanta punerea pe  piata a produselor conforme, cu specificatiile definite si fara risc pentru consumator.

In particular, acest lucru implica respecatrea principiilor Bunei Practici de Fabricatie (B.P.F.) ale cosmeticelor in cadrul companiei, unde elementul cheie este trasabilitatea: cunoasterea in orice moment a loturilor materiilor prime care compun un produs cosmetic finit.

Regulile principale ale B.P.F. ale cosmeticelor contin de asemenea, printre altele, efectuarea de controale a materiei prime, a ambalajelor si a produselor finite (control al calitatii ) si sa ofere incredere in calitatea produsului (asigurarea calitatii) datorita respectarii procedurilor de fabricatie (personal calificat si format, locatii si echipamente de productie adaptate, documentatie disponibila, inregistrarea datelor, etc.).

Programul meu zilnic in mare parte in realizarea sarcinii cum ar fi :

- Controlul materiei prime a uleiurilor esentiale si a uleiurilor vegetale. Ma asigur de conformitatea rezultatelor analitice obtinute in laboratoare pe loturi de materie prima.

- Controlul produselor finite fabricate intern sau la sub-contractorii francezi si de documentatia asociata. De exemplu, sa se asigure respectarea Bunei Practici de Fabricatie si a faptului ca  volumele fiecarui produs finit sunt conforme cu legislatia in vigoare.

- Ma asigur ca sunt respectate procedurile interne pe toata perioada de fabricatie a produsului si pana la expediatia la consummator sau revanzator.

- Actualizez procedurile interne (sistemul de calitate) pentru descrieri precise asupra ansamblului de activitati asigurand respectarea legislatiei si criteriilor de calitate interne la Florame.

- Gestionarea abaterilor in raport cu procedurilor (gestionarea reclamatiilor clientilor, gestionarea abaterilor care intervin pe plan intern in timpul fabricatiei, controalelor etc.) cu punerea in practica de actiuni pentru evitarea acestor greseli.

Zilele in serviciul de calitate sunt foarte pline !"

3. Ce tip de controale sunt efectuate asupra produslor Florame ?

Catherine Caillet : "Asupra tuturor materiilor prime pe care le receptionam, este realizat un control organoleptic (culoare, miros, textura). Acordam o foarte mare importanta acestor controale, in mod special controlului olfactiv al uleiurilor esentiale si putem refuza anumite loturi din cauza unui miros necorespunzator criteriilor de calitate Florame.

Pentru uleiurile esentiale : teste fizico-chimice sunt realizate asupra densitatii, indicelui de  réfaction, le pouvoir rotatoire.

Rezultatele obtinute de la aceste teste ne dau indicatii asupra calitatii uleiului esential.

Deoarece un ulei esential este un amestec de mai multe zeci de molecule, efectuam analize de cromatografie si in faza gazoasa (CPG) pentru a caracteriza moleculele prezente in uleiul esential cat si continutul fiecarei molecule.

Pentru uleiurile vegetale realizam un control organoleptic, masuram intensitatea cat si indicele de peroxide.

Pentru produsele cosmetice cum ar fi gelurile de dus, sampoanele, cremele, etc. vascozitatea, densitatea, ph-ul sunt masurate si cotrolate organoleptic. Pentru produsele care contin apa, ne asiguram de puritatea microbiologica controland micro-organismele (bacteriile aerobe mezofile si levurile/mucegaiurile). 

La fiecare test sunt atasate specificatii. Daca in timpul controlului produsului rezultatul obtinut nu este conform cu specificatiile (in afara domeniului), rezultatul nu este conform materia prima poate fi refuzata."

4. Ce va pasioneaza in meseria dvs. ?

Catherine Caillet : "Diversitatea misiunilor si problemelor intalnite, schimbarile diferitelor servicii (reglementari, productie, cercetare si dezvoltare…), tehnicitatea necesara analizei uleiurilor esentiale/vegetale si faptul ca serviciul de calitate, prin asigurarea aplicatiilor procedurilor in diferite servicii participa foarte mult la ameliorarea productivitatii companiei garantand consumatorului produse de calitate."

5. Care este produsul dvs. preferat ?

Catherine Caillet : "Produsul meu preferat este gelul de dus Esenta de migdale: parfumul sau imbatator, textura sa, fruct al lungilor luni de cercetari si studii, permite o aplicare usoara si foarte agreabila a produsului la dus. Un produs indispensabil din baie !"

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment