3 PLANTE PENTRU A LUPTA IMPOTRIVA MALADIEI LYME

Maladia Lyme sau borelioza care face mare zarva de cativa ani, este cauzata de o bacterie din familia Borrelia transmisa la om prin muscaturile capuselor. Simptomele asociate sunt foarte diverse ceea ce face ca diagnosticul sa fie complex si poate sa se manifeste abia dupa cativa ani de la intepatura. Preventia ramane cea mai buna solutie, dar din fericire exista numeroase plante care ajuta in mod natural la tratarea anumitor simptome. 

Intoarcerea primaverii, soarelui si a plimbarilor in padure ne amintesc sa fim mai vigilenti la plimbarile noastre in natura.

Zoom asupra protocolului cu 3 plante din flora franceza care ajuta in lupta impotriva maladiei Lyme!

N.B.: Persoanele la care maladia Lyme a fost depistata sau unde exista o suspiciune avansata trebuie sa faca obiectul unui control medical specific, trebuie sa consulte un profesionist specializat in urmarirea maladiei Lyme.

  • Tinctura varga ciobanului (Dipsacus fullonum/sylvestris)

Este imposibil sa vorbesti despre plantele care lupta impotriva maladiei Lyme fara sa pomenesti de Varga ciobanului. Numeroasele sale virtuti ii permit sa aiba numeroase efecte  interesante in tratarea maladiei. Lupta impotriva bacteriei care sta la originea maladiei Lyme, intaresc sistemul imunitar si detoxifica organismul sprijinind organele excretoare.

Varga ciobanului este un antibacterian puternic si este mai ales eficienta impotriva familiei de bacterii spirochete din care face parte Borrelia. Stimuleaza ficatul si rinichii si are virtuti diuretice si drenante. Acest lucru ii permite sa ajute la detoxifierea organsimului in profunzime, sa elimine toxinele produse de bacteriile care creaza reactii inflmatorii si dureri. Varga ciobanului este de asemenea cunoscuta de mult timp pentru actiunea sa impotriva reumatismelor si durerilor articulare care acompaniaza des maladia Lyme. Este un anti-inflamator natural si actiunea sa drenanta are beneficii si pentru articulatiile dureroase.

Bine de stiut : Varga ciobanului are si efect asupra problemelor pielii cum ar fi eczema, acneea, psoriazisul sau impetigo. Este de asemenea sudorifica, adica provoaca transpiratie. 

  • TincturaArmurariu (Silybum marianum)

Armurariul este bogat in silibina, o molecula care permite diminuarea toxinelor  care au un efect nefast asupra ficatului. Astfel ficatul se poate regenera, de aici actiunea sa de hepatoprotector. Borrelia cauzeaza numeroase probleme asupra organismului si produce multe toxine. Armurariul va sustine astfel ficatul in procesul de eliminare. In plus, armurariul  este un puternic antioxidant. 

Bine de stiut: armurariul are de asemenea capacitatea de a regla tensiunea arteriala atunci cand aceasta este prea scazuta.

Contra-indicatii: a nu se utiliza in cazul alergiilor la asteracee sau in caz de hipertensiune. Poate provoaca un efect laxativ.

  • Tinctura cimbrisor montan (Satureja montana)

Cimbrisorul montan este un anti-bacterian puternic, anti-viral si anti-fungic. Este activ mai ales asupra infectiilor cailor urinare si ale sistemului intestinal, ceea ce este interesant in cadrul maladiei Lyme, Borrelia avand o predilectie pentru intestine si colon. Lupta in paralel impotriva infectiilor secundare care pot surveni in cazul maladiei Lyme cronice, atunci cand imunitatea organismului este scazuta: de exemplu in cazul candidozelor, micozelor, etc. In fine, cimbrisorul este de asemenea anti-inflamator si ajuta la drenarea aparatului digestiv. 

Bine de stiut: cimbrisorul este un condiment foarte cunoscut, utilizat de secole in bucatarie dar si ca anti-parazitar, vermifug si afrodisiac! 

 

Interesul acestui protocol pentru a lupta in mod natural impotriva maladiei Lyme consta in  administrarea acestor trei plante impreuna, in acelasi timp, pe tot parcursul curei.

 

Cateva reflexe bune de urmat in preventie:

  • In timpul plimbarilor si al drumetiilor, purtati haine lungi (pantaloni si maneci lungi), puneti partea de jos a pantalonilor in sosete sau purtati jambiere, si protejati-va capul si gatul cu o palarie.
  • Pulverizati pe haine uleiuri esentiale repulsive (lavanda de exemplu).
  • Odata intorsi de la plimbare, verificati-va din cap pana in picioare.
  • In cazul uneia sau mai multor intepaturi de capusa, scoateti capusa cat mai repede posibil cu ajutorul unui instrument special (disponibil in farmacii) asigurandu-va ca ati scos bine atat capul cat si corpul, apoi dezinfectati zona intepaturii.
  • Supravegheati timp de mai multe zile: in cazul aparitiei eritemului migrator, febrei, greturilor sau simptomelor neobisnuite, consultati imediat un medic.

 

Acest articol nu este destinat automedicatiei: recomandarile citate in acest text sunt cu titlu informativ si nu inlocuiesc in nici un caz prescriptia medicala. Nu ar trebui sa se substituie diagnosticelor si prescriptiilor date de medici, care sunt singurii abilitati sa prescrie tratamente medicale terapeutice.

 

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment