3 plante pentru a intari sistemul imunitar al celor mici si al celor mari

O data cu venirea iernii si a frigului, organismul nostru este adesea pus la incercare. Iata cele trei plante pe care trebuie sa le cunoasteti neaparat pentru a va intari sistemul imunitar si pentru a trece de sezonul rece fara probleme!

  • Extractul din muguri de maces

Mugurele de maces este mugurele sferei ORL prin excelenta! Este cunoscut pentru proprietatile sale anti-virale si anti-inflamatorii si actioneaza mai ales in tratarea afectiunilor cailor respiratorii. Este de asemenea decongestionant, util pentru a respira mai usor in caz de raceala sau de rinita. Este util si pentru sforaitul de origine inflamatorie sau infectioasa. Mugurele de maces este de asemenea un puternic stimulant al sistemului imunitar.

Este si mugurele copiilor! Pretios pentru toti cei care fac cunostiinta iarna in mod repetat cu racelile, sinuzitele, otitele, faringitele si alte inflamatii ale sistemului ORL …

Bine de stiut: fructul de maces este cunoscut pentru continutul sau bogat in vitamina C.

Indicatii: 15 picaturi dimineata si seara, la distanta fata de mese, timp de 3 saptamani.

Pentru copii: 1 - 2 picaturi per an de varsta pe zi, de repetat in 2 prize.

Este recomandata supravegherea curelor.

O cura se face timp de 3 luni, alternand 3 saptamani de administrare cu o saptamana de pauza.

Echinaceea este cunoscuta pentru intarirea si stimularea sistemului imunitar favorizand productia de globule albe. Acesta planta tonifica organismul si lupta impotriva infectiilor virale si bacteriene. Este eficienta mai ales atunci cand organismul este slabit si vulnerabil si relanseaza energia vitala.

Echinaceea este cunoscuta ca fiind anti-virala, anti-bacteriana si anti-fungica, este recomandata in cazul afectiunilor cailor respiratorii. Calmeaza inflamatia deoarece creste productia de cortizol, hormon anti-stres si anti-inflamator.

Bine de stiut: in uz extern, echinaceea ajuta la cicatrizarea ranilor.

Indicatii: 15 picaturi dimineata si seara, la distanta fata de mese, timp de 3 saptamani

Pentru copii: 1 - 2 picaturi per an de varsta pe zi, de repetat in 2 prize

Daca este un mugur pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l aiba acasa, acesta este mugurele de coacaz negru! Cunoscut din cele mai vechi timpuri sub numele de elixirul vietii, coacazul negru este o planta adaptogena* polivalenta, cu spectru larg de actiune. Stimuleaza imunitatea si creste capacitatea de reactie a organismului. Este adaptat in mod deosebit organismelor slabite sau surmenate cat si persoanelor care se simt «goale», demotivate.

Mugurii de coacaz negru au o activitate anti-inflamatoare deoarece stimuleaza productia de cotizol, ceea ce permite calmarea durerilor de ordin inflamator. Virtutile sale anti-histaminice il fac un aliat impotriva alergiilor de toate felurile. Mugurele de coacaz negru este imuno-stimulant, anti-viral, anti-bacterian si anti-fungic.

Bine de stiut: mugurele de coacaz negru este un drenant si un detoxifiant exceptional, actioneaza deci asupra ficatului si rinichilor si poate calma durerile articulare.

Indicatii: 15 picaturi dimineata si inainte de ora 17h, la distanta fata de mese, timp de 3 saptamani.

Pentru copii: 1 - 2 picaturi per an de varsta pe zi de repetat in 2 prize, una dimineata si una inainte de 17h.

Pentru o iarna senina, iata cateva reflexe de adoptat in plus:

-          sa va acoperiti bine cand iesiti afara, in mod special extremitatile: cap si picoare!

-          sa va spalati pe maini regulat inainte de a manca.

-          nu supraincalziti camera in care dormiti : 18°C este ideal. Alegeti o pilota buna sau cuverturi!

-          Aerisiti camera cel putin 10 minute pe zi.

*adaptogena inseamna care se adapteaza individului permitandu-i sa-si regaseasca echilibrul.

 

Acest produs nu este destinat automedicatiei: sfaturile enumerate in acest text sunt prezentate cu titlu informativ si nu inlocuiesc in niciun caz prescriptia medicala. Nu ar trebui sa se substituie diagnosticului prescris de medici, singurii  abilitati sa prescrie un tratament medicamentos terapeutic.

 

#Herbiolys#bio#fitoterapie #gemoterapie#imunitate#sistemimunitar#iarna#frig#raceala

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment