3 MUGURI PENTRU O CURĂ DE SLĂBIRE REUȘITĂ

În această perioadă în care practicarea regulată a unui sport a devenit din ce în ce mai dificilă, mulți dintre noi simțim nevoia să recurgem la o metaodă neinvazivă pentru a da jos câteva kilograme în plus înainte de vară. Există mai multe plante medicinale care vă ajută să pierdeți în greutate în mod natural. Vă prezentăm 3 muguri de plante pentru un protocol de slăbire reușit!

  

Gemoterapie: extractul din muguri de mesteacăn, pentru a demara cura

Mesteacănul este un copac bine-cunoscut în Fitoterapie (medicină pe bază de plante medicinale). Este utilizat în mod curent sub diferite forme (sevă de mesteacăn, muguri, moțunași, scoarță, rădăcini ...) și pentru diferite indicații terapeutice (scădere în greutate, rahitism la copii, dureri articulare ...).

Rețineți că există diferite specii de mesteacăn genul Betulaceae și că în Gemoterapie proprietățile lor sunt ușor diferite: mugurele de mesteacăn argintiu (Betula pendula/verrucosa) este indicat pentru a lupta împotriva reumatismului și a tulburărilor articulare, în timp ce mugurele de mesteacăn pubescent (Betula pubescens) este folosit în schimb pentru acțiunea sa drenantă (slăbire).

Pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de mesteacăn și indicațiile lor terapeutice, citiți articolul: "Mesteacănul în toate stările sale"

Mugurele de mesteacăn pubescent este ideal pentru începerea unui regim de slăbire deoarece, pe lângă faptul că este un excelent detoxifiant, pregătește terenul pentru acțiunea altor muguri. Este un drenor general, ca și mugurele de coacăz negru (Ribes nigrum): drenează ușor și in profunzime toate organele și țesuturile și acționează în special asupra rinichilor și ficatului.

Extractul de mesteacăn pubescent activează celulele Kupffer din ficat, ceea ce favorizează fixarea și eliminarea toxinelor de către ficat. Betula pubescens stimulează de asemenea splina și pancreasul. Activează funcționarea rinichilor și este utilizat în special în cazurile de insuficiență renală, pietre la rinichi sau retenție de apă.

Mugurele de mesteacăn pubescent este considerat un activator al metabolismului general. Acțiunea sa de drenare, combinată cu proprietățile sale hepatice și renale, ajută la echilibrarea nivelului colesterolului LDL și HDL și la scăderea acidității din organism. Este, de asemenea, un purificator sanguin care completează acțiunea sa detoxifiantă.

Bine de știut: mugurele de mesteacăn pubescent stimulează de asemenea foarte bine glandele endocrine, responsabile cu fabricarea hormonilor care reglează funcționarea organismului. Prin urmare, mugurele de mesteacăn pubescent este interesant în caz de oboseală și astenie, deoarece revitalizează fără să fie agresiv. Este ideal pentru a-l asocia într-o dietă de slăbire!

Atentie! Este contra-indicat în caz de insuficiență renală sau cardiacă.

Nu este recomandat persoanelor alergice la derivații salicilici și nici persoanelor care urmează tratament cu anticoagulante.

Vezi extractul din muguri de mesteacăn pubescent (Betula pubescens)

După o cură de trei săptămâni cu extractul din muguri de mesteacăn pubescent cu o săptămână pauză, continuați faza a-2-a a curei de slăbire cu mugurii de frasin și ienupăr!

Extractul din muguri de frasin: un produs anticelulită natural

Se poate spune despre frasin (Fraxinus excelsior) că este specialist în dozarea apei: la fel ca arborii care nu suportă solul cu apă stagnată, mugurele de frasin este un drenor remarcabil! Este capabil să stimuleze tot fluxul de apă din organism, dezinfiltrând apa din țesuturile în care s-a infiltrat adânc și în același timp dislocă toxinele. Prin urmare, este recomandat în special în caz de celulită, retenție de apă sau edem!

Diuretic, extractul din muguri de frasin acționează mai întâi asupra rinichilor și le stimulează activitatea. Acest mugur este atât de eficient încât este recomandat în cazurile de insuficiență renală, pietre la rinichi sau litiază renală. El activează de asemenea glandele suprarenale, ceea ce îi conferă proprietăți antiinflamatorii, dar și un efect antistres.

La nivel digestiv, mugurele de frasin acționează și asupra vezicii biliare a cărei activitate o reglează. Acesta va fi utilizat în caz de insuficientă biliară, ceea ce face digestia dificilă sau atunci când, dimpotrivă, vezicula produce prea multă bilă (dischinezie biliară), provocând colită și inflamație digestivă. Această proprietate face ca mugurele de frasin să fie de un real ajutor pentru a combate colesterolul din sânge.

Bine de știut: extractul din muguri de frasin, ca toți mugurii de drenaj, este de asemenea bun împotriva reumatismului, crizelor de gută și durerilor articulare. Elimină acidul uric care tinde să se depună în articulații, provocând diverse inflamații și dureri.

Vezi extractul din muguri de frasin (Fraxinus excelsior)

Cu toate acestea, mugurele de frasin funcționează cel mai bine atunci când este asociat cu mugurele de ienupăr pentru a-și finaliza acțiunea ca parte a unui regim de slăbire.

Extractul din mugure de ienupar: specific ficatului

Lăstarii tineri de ienupar (Juniperus communis) sunt printre cele mai cunoscute remedii din Fitoterapie pentru detoxifierea ficatului, împreună cu rozmarinul (Rosmarinus officinalis)! Il drenează profund prin eliminarea tuturor tipurilor de toxine care se acumulează aici (medicamente, grăsimi, toxine transmise din alimente), stimulând în același timp activitatea hepatocitelor.

Extractul din muguri de ienupar este atât de eficient în această privință încât este recomandat chiar și în caz de hepatită de origine medicamentoasă, virală sau alcoolică (ciroză hepatică), uneori asociat cu mugurele de coacăz negru (Ribes nigrum).

Actionând asupra ficatului, extractul din muguri de ienupăr ajută, prin urmare, la reglarea nivelului de colesterol LDL și HDL, dar intervine în mod specific și asupra diabetului de tip 2 și asupra excesului de zaharuri din sânge (hiperglicemie). Prin urmare, este recomandat dacă luarea în greutate sau excesul de greutate este legat de consumul excesiv de dulciuri!

În fine, extractul din muguri de ienupăr acționează complementar asupra rinichilor. Diuretic, stimulează funcția renală, adică eliminarea excesului de apă și a toxinelor de către organism. Ienupărul crește, de asemenea, metabolismul general, fiind de un ajutor binevenit atunci când doriți să pierdeți în greutate în mod natural!

Fiind foarte puternic, terapeuții recomandă adesea să se mărească treptat dozele de extract din muguri de ienupăr pentru a se evita o „criză depurativă”, adică o eliberare excesivă de toxine din organism dintr-o singură dată.

Bine de știut: lăstarii tineri de ienupăr au, de asemenea, o acțiune interesantă în caz de cistită, deoarece latura sa diuretică facilitează eliminarea și evacuarea toxinelor care provoacă inflamații urinare.

Este indicat să beți mult pentru a însoți acțiunea mugurelui de ienupăr, în special asupra rinichilor. De exemplu, puteți pune picăturile într-o sticlă de 1,5 litri de apă care va fi băută pe tot parcursul zilei.

Este contraindicat la femeile gravide și la persoanele cu insuficiență renală, nefrită sau inflamație renală.

A nu se utiliza mai mult de 6 săptămâni la rând.

Vezi extractul din muguri de ienupar BIO (Juniperus communis)

Cum să slăbiți ușor și natural?

Complexul de plante proaspete pentru Suplețe (Sveltolys) este aici!

Dacă nu știți la ce plantă să apelați care să vă ajute în regimul de slăbire, Laboratoire Herbiolys a creat complexul pentru suplețe Sveltolys, un complex de plante proaspete BIO special concepute pentru a susține în mod natural pierderea în greutate! Combină șase plante medicinale cu virtuți complementare: tăierea apetitului, drenant, anticelulitic ...

Vezi complexul de plante proaspete BIO pentru Suplețe (Sveltolys)

Acest articol nu este destinat automedicației: recomandările enumerate în acest text sunt cu titlu informativ și nu înlocuiesc în niciun caz sfatul și prescrierea medicală. Nu trebuie să se substituie diagnosticului medicului, acesta fiind singurul abilitat să prescrie tratamente medicale terapeutice.

Credit foto: Gérard Ducerf www.promonature.com

#Herbiolys, #gemmoterapie, #mugur, #detoxifiere, #drenaj, #slăbire, #greutate, #retențiedeapă, #celulită, #ficat, #slăbire, #colesterol, #scădereîngreutate

 

Distribuie aceasta postare

comments (0)

Nu sunt comentarii la acest moment